Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μυρίζει μπαρούτι στις διαπραγματεύσεις με τους ευρωπαίους αξιωματούχους- «Οι Έλληνες δεν συνεργάζονται», λένε

Μυρίζει μπαρούτι στις διαπραγματεύσεις μ...

Κινδυνολογεί η άλλη πλευρά

Το ένα μετά το άλλο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα ευρωπαίους αξιωματούχους μεταδίδουν την κακή εικόνα των διαπραγματεύσεων που γίνονται μεταξύ της κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ευρωπαίοι αξιωματούχοι τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι ήδη οι απεσταλμένοι των θεσμών στην Αθήνα έχουν ενημερώσει τις χώρες της ευρωζώνης ότι οι συνομιλίες με την Ελλάδα δεν πάνε καλά.

Λένε επίσης ότι η κυβέρνηση του δίνει πολύ λίγες, έως ελάχιστες πληροφορίες για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και για άλλα θέματα.

Οι δυο αξιωματούχοι λένε χαρακτηριστικά: «Η γραμμή ήταν ότι οι Έλληνες δεν συνεργάζονται».

Μάλιστα προσθέτουν ότι στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το βράδυ της Τρίτης ο Έλληνας αντιπρόσωπος "ομολόγησε" ότι η κυβέρνηση δεν είναι προετοιμασμένη να μιλήσει για τα οικονομικά της χώρας με τους εμπειρογνώμονές των τεχνικών κλιμακίων και επιθυμεί οι ηγέτες της ΕΕ να συζητήσουν το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Και είπε επίσης: «Υπήρχε μια γενική αίσθηση ότι η ελληνική πλευρά είναι τελείως εκτός πραγματικότητας».

Τα τεχνικά κλιμάκια λένε ακόμα ότι με βάση όσα γνωρίζουν και αυτά είναι πολύ λίγα, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις πληρωμές μόνο για λίγες ακόμα εβδομάδες. Εικάζουν επίσης ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να παγώσει νομοθετικά μέτρα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα δημόσια οικονομικά.

newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις