Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε Ολλανδικό σταθμό πως είναι πιθανό ένα σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε σε Ολλανδικό σταθ...

Η ανάκαμψή της Ελλάδας πήγαινε αρκετά καλά αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξουν καθυστερήσεις, είπε

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στον ολλανδικό σταθμό BNR, έκανε λόγο για τα πιθανά σενάρια σε σχέση με την Ελλάδα αν δεν εκπληρώσει τα αιτήματα της Ευρωπαικής Ένωσης μέχρι τον Ιούλιο.

Ο Ολλανδός Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η επεξεργασία πιθανών σεναρίων για τις προβληματικές χώρες λίγο πολύ έχει ολοκληρωθεί, όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Έθνος.

«Σκεφτείτε την Κύπρο. Οι τράπεζες είχαν όριο αναλήψεων για λίγο διάστημα και υπήρχε έλεγχος στις εισροές και τις εκροές κεφαλαίων, έτσι όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

«Επίσης είναι σημαντικό να κρατήσουμε την Ελλάδα σε τροχιά. Η ανάκαμψή της πήγαινε αρκετά καλά αλλά λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Η πολιτική μου δέσμευση είναι να κρατήσω ανέπαφη την ευρωζώνη και να την ενισχύσω και εκεί είναι που επικεντρώνομαι.

Οι πιο αυστηρές περικοπές στην ελληνική οικονομία αποτελούν ήδη παρελθόν. Υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, συνεπώς μπορούν να αρχίσουν να πληρώνουν το χρέος τους. Το σημαντικό ζήτημα είναι ο προϋπολογισμός να διατηρηθεί σε μία γραμμή και να μην τον αφήσουν να εκτροχιαστεί», επεσήμανε ο Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας επίσης ότι η προσέλκυση απευθείας ξένων επενδύσεων και η τακτοποίηση του φορολογικού συστήματος παραμένει μία πολύ σημαντική ευθύνη της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις