Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βρετανία: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελετούς στο Λονδίνο!

Βρετανία: Αρχαιολόγοι βρήκαν 3.000 σκελε...

Μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές των τελευταίων ετών

Μια από τις μεγαλύτερες ανασκαφές των τελευταίων δεκαετιών έγινε στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια εργασιών ενός από τα επίσης μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα της πόλης που αφορά στη σιδηροδρομική γραμμή των 118 χιλιομέτρων που θα διασχίζει υπογείως όλη τη βρετανική πρωτεύουσα και η οποία αναμένεται να ανοίξει το 2018.

Τρεις χιλιάδες σκελετοί ανασύρθηκαν κάτω από τους δρόμους της πόλης, οι οποίοι εκτιμάται ότι χρονολογούνται από τον 16ο και 17ο αιώνα και οι οποίοι θεωρούνται το πιο σημαντικό αρχαιολογικό δείγμα για τον πληθυσμό εκείνης της εποχής.

Ειδικές εξετάσεις στα οστά από ειδικούς επιστήμονες μπορούν να αποκαλύψουν από πού προέρχονταν εκείνοι οι Λονδρέζοι, πώς ζούσαν και από τι πέθαναν.

Η πιο συχνή αιτία θανάτου τους ήταν τότε η βουβωνική πανώλη, γι' αυτό και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα βρουν επιπλέον πληροφορίες για την εποχή της «Μεγάλης πανούκλας», που έπληξε την πρωτεύουσα της Αγγλίας το 1665 και στοίχισε τη ζωή σε 100.000 ανθρώπους.

Ο αρχαιολόγος Τζέι Κάρβερ τόνισε ότι οι ερευνητές θα αναλύσουν γενετικό υλικό που θα τραβήξουν από τα δόντια των σκελετών, ώστε να συμπληρώσουν το εξελικτικό γενεαλογικό δέντρο του βακτηρίου της πανούκλας.

Επίσης θα μπορέσουν να συγκρίνουν το βακτήρο των νεκρών του Μπέντλαμ με δείγματα του 14ου αιώνα, έτσι ώστε να κατανοήσουν αν η ασθένεια εξελίχθηκε ανά τους αιώνες.

Θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να αφαιρεθούν οι σκελετοί. Μετά την επιστημονική έρευνα θα ταφούν στο Canvey Island, στις εκβολές του Τάμεση.

πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις