Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πόλεμος» για την μετακίνηση γιατρού από το Κ.Υ. Αιτωλικού στο Μεσολόγγι

«Πόλεμος» για την μετακίνηση γιατρού από...

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η διοίκηση του νοσοκομείου

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η διοίκηση του νοσοκομείου του Μεσολογγίου απέναντι στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας του Αιτωλικού, με φόντο την συνέχιση της  λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr ο υποδιοικητής των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας και αρμόδιος για το νοσοκομείο του Μεσολογγίου Γιώργος Κυριακόπουλος έστειλε εδώ και μέρες αίτημα στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού για την μετακίνηση κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ιατρού από το Κέντρο στο Μεσολόγγι και στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ιατρού που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Μονάδας.

Όπως επισημαίνεται όμως άνευ λόγου και αιτίας, ο κ. Αναγνωστόπουλος, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό , με αποτέλεσμα η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, που σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείο εξυπηρετεί 25 νεφροπαθής και σκοπέ ένιαι να φτάσει τον αριθμό αυτό στους πενήντα, να κινδυνεύει να κλείσει. «Προσπαθούμε με υπερπροσπάθειες να λειτουργήσουμε τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης και αιχμής  του νοσοκομείου και υπάρχει συνεργασία στο μέτρο του δυνατού με όλα τα άλλα Κέντρα Υγείας, εκτός από αυτό του Αιτωλικού» αναφέρουν πηγές της διοίκησης, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη στην «απαγόρευση»  του κ. Αναγνωστόπουλου στο αίτημα για την μετακίνηση του γιατρού. «Ενας εξαίρετος ιατρός που μπορεί να δώσει πολλά στο νοσοκομείο, τη στιγμή που υπάρχει τέτοια ανάγκη δεν γίνεται να κάθεται στο Αιτωλικό για να γράφει συνταγές!» , υποστηρίζεται ακόμη με νόημα.

Το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος και χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου, τονίζοντας επανειλημμένα ότι ο τρόπος που διοικεί «είναι επικίνδυνος για τη δημόσια Υγεία!»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας γιατρός που κάνει ειδικότητα πάνω στη Γενική Χειρουργική, δεν είναι νομικά αλλά και ιατρικά αποδεκτό να λειτουργεί ως γιατρός σε μια τόσο «δύσκολη» και ευαίσθητη μονάδα όσο αυτή του Τεχνητού Νεφρού, όσο καλός γιατρός κι αν είναι: «Ο κ. Κυριακόπουλος, προκειμένου να κάτσει στη θέση του διοικητή, είναι διατεθειμένος να διαλύσει τις υπόλοιπες δομές Υγείας της περιοχής. Στη θητεία μου ως δήμαρχος συνετέλεσα στο να γίνει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και δεν δέχομαι να καλύπτεται με τέτοιου είδους διαδικασίες. Θα πρέπει να ζητηθεί από τη νέα Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κουρουμπλή, να επανδρωθούν τα δύο νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου με ειδικούς νεφρολόγους. Αυτό θα έπρεπε να ζητήσει ο κ. Κυριακόπουλος. Με γενικούς γιατρούς σε εξειδικευμένες μονάδες, δεν γίνεται Υγεία!», δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Σε άλλο σημείο σχολίασε ότι σήμερα στο Κ.Υ. Αιτωλικού, δεν υπήρχε ούτε κόλλα Α4 για συνταγογραφήσουν, κάτι που ο ίδιος αποδίδει «στην ανεπάρκεια του διοικητή». «Για να λειτουργήσει ο Τεχνητός Νεφρός θέλει γιατρούς ειδικευμένους στη Νεφρολογία και κάνω έκκληση στον κ. Κουρουμπλή η πολιτική του για την Υγεία στον νομό να γίνει με γνώμονα αυτό ακριβώς», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Εξήγησε τέλος πως, μετά από επικοινωνία που είχε ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Βλάχος μαζί του, αποφάσισε τελικά να δώσει έγκριση για να εξυπηρετεί στο Γ.Ν. Μεσολογγίου ο γιατρός που ζήτησε ο κ. Κυριακόπουλος, μόνο όμως για έναν μήνα, προκειμένου, όπως εξηγεί, να  εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις