Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυτική Αχαϊα: Κοινωνική ασφάλιση και προνοιακά επιδόματα στη συνάντηση Δημάρχου - προέδρου Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Δυτική Αχαϊα: Κοινωνική ασφάλιση και προ...

Συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την αποπληρωμή εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα

Την Ε.Ε.Τ.Α.Α. επισκέφθηκαν ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου,  η κ. Πατρούλα Κοκκίνη πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ και ο κ. Ξενοφώντας Μπαχράς πρόεδρος του ΟΤΑΔ  όπου  συνάντησαν τον κ. Κώστα Ασκούνη αλλά και στελέχη της  εταιρείας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τις βασικές αρχές κοινωνικής ασφάλισης και προνοιακών επιδομάτων, τις αποπληρωμές των εργαζομένων στα κοινωνικά  προγράμματα όπως βοήθεια στο σπίτι, ιατροκοινωνικό κέντρο, παιδικοί σταθμοί,  Κ.Δ.Α.Π.  κ.α.   αλλά και  τη νέα προγραμματική περιόδου 2014-2020.

Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου ανέφερε τα εξής : «Βρισκόμαστε σε μια εποχή παρατεταμένης κρίσης και η Ε.Ε.Τ.Α.Α. αποτελώντας, από την ίδρυσή  της έως σήμερα, το θεσμικό σύμβουλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι αρωγός και δημιουργός πρωτοβουλιών που αφορούν στην παροχή ουσιαστικότερων και αποδοτικότερων κοινωνικών υπηρεσιών για ευπαθείς ομάδες και ρομά.

Σ’  αυτό το πλαίσιο επισκεφθήκαμε σήμερα τον πρόεδρο και συντοπίτη μας αλλά και «στήριγμά» μας, Κώστα Ασκούνη - τον οποίο και ευχαριστούμε για πολλοστή φορά για την βοήθεια που έχει προσφέρει στο δήμο Δυτικής Αχαΐας  -  και συζητήσαμε για το καλύτερο συντονισμό και την αποδοτικότερη συνεργασία Ε.Ε.Τ.Α.Α – Δήμου Δυτικής Αχαΐας με σκοπό την ένταξη του δήμου σε νέα προγράμματα που αφορούν τις ανωτέρω κοινωνικές ομάδες».

Ο πρόεδρος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Κώστας Ασκούνης δήλωσε ότι : «Παρά   τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, ασκούμε σημαντικές πιέσεις, σύμφωνα με τις δυνατότητες μας,  ώστε να βρεθούν περισσότεροι πόροι για τα λεγόμενα «κοινωνικά προγράμματα». Προέρχομαι από το χώρο της αυτοδιοίκησης  και γνωρίζω πολύ καλά   την «ανακούφιση» που προσδίδουν τέτοιου είδους προγράμματα στις ευπαθείς ομάδες. Ευελπιστούμε να ομαλοποιηθούν τα πράγματα  όσον αφορά τη χώρα  και να μπορέσουμε ξανά  με τέτοιου είδους «εργαλεία»   να στηρίξουμε τους Ο.Τ.Α  και κατ’ επέκταση   όλους τους  αδύναμους πολίτες».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις