Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Η τύχη δεν ευνόησε την Πάτρα – Στην Αθήνα ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα μετά από κλήρωση

Η τύχη δεν ευνόησε την Πάτρα – Στην Αθήν...

Η τοπική κοινωνία είχε ζητήσει την διοργάνωση αλλά η κλήρωση έβγαλε το ΣΕΦ

Στο ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ανδρών 2015 στο μπάσκετ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα Πατρών στις 5 Απριλίου, καθώς αυτό προέκυψε μετά από κλήρωση.

Η τοπική κοινωνία της Πάτρας, με πρώτους τον δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, είχαν ζητήσει από τον ΕΟΚ να διεξαχθεί το τελικός στο «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα.

Μετά από συζήτηση των εκπροσώπων των δύο φιναλίστ στην ΕΟΚ, αποκλείστηκαν οι λύσεις των ΣΕΦ και «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο και υπήρχαν δύο επιλογές, αυτές του «Δ. Τόφαλος» στην Πάτρα και του ΟΑΚΑ. Η έδρα του τελικού τέθηκε σε κλήρωση, με το ΟΑΚΑ να επιλέγεται τελικά.

Πέρυσι ο τελικός Κυπέλλου έγινε στο Ηράκλειο, ενώ τα προηγούμενα πέντε χρόνια, φιλοξενούνταν στο Ελληνικό. Η τελευταία φορά που έγινε τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ήταν το 2007, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε 87-48 του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εκπρόσωποι του Απόλλωνα Πάτρας και του Παναθηναϊκού, των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο, είχαν συνάντηση την Τετάρτη (4/3) στην ΕΟΚ. Ο Απόλλωνας πρότεινε το ΚΓ «Δ. Τόφαλος» για τη διεξαγωγή του τελικού, ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ. Με τη διαφωνία δεδομένη η ΕΟΚ πρότεινε να διεξαχθεί ο αγώνας στο ΚΓ «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς το ΣΕΦ είχε αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας.

Οι δύο ομάδες έδειξαν αρνητικές στη διεξαγωγή του τελικού στο Ηράκλειο και έτσι πραγματοποιήθηκε κλήρωση ανάμεσα στο «Δ. Τόφαλος» και το ΟΑΚΑ με το… χαρτάκι που επιλέχθηκε να υποδεικνύει το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ορίστηκε για τις 5 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ

Πάτρα: Αίτημα και απο το Επιμελητήριο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη

Δήμαρχος Πάτρας: "Θα ασκήσουμε όλη την επιρροή μας για να φέρουμε τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports