Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ τα καρναβαλικά σατιρικά άρματα του Πατρινού Φ. Στεργίου στην Ξάνθη για Αμφίπολη και ποδόσφαιρο

ΔΕΙΤΕ τα καρναβαλικά σατιρικά άρματα του...

Παρέλασαν στην παρέλαση του Ξανθιώτικου καρναβαλιού που συμπλήρωσε 50 χρόνια

Σε συνέχεια του άρθρου που ανήρτησε το thebest.gr για τον Πατρινό Φώτη Στεργίου, τον «αρχιμάστορα» του Καρναβαλιού της Ξάνθης στην Θράκη εδώ και 7 χρόνια, λάβαμε και επιπλέον φωτογραφικό υλικό από τα άρματα που κατασκεύασε ο Πατρινός δημιουργός και παρέλασαν το περασμένο σαββατοκύριακο στο Ξναθιώτικο καρναβάλι που φέτος συμπλήρωσε μισό αιώνα ζωής.

Ο Φώτης Στεργίου που από το 2008 δίνει σταθερά κάθε χρόνο, τα «φώτα» του και την καλλιτεχνική του πινελιά και ματιά στα καρναβαλικά άρματα του Δήμου της Ξάνθης, απ’ όσο ανέφερε στο thebest.gr, έφτιαξε τέσσερα από τα φετινά άρματα, εκ των οποίων και έναν παραδοσιακό καρνάβαλο με μία γκάιντα που είχε ύψος πεντέμιση μέτρα.

Από τα άλλα άρματα, τα θέματα ήταν εμπνευσμένα από τις ανασκαφές και σημαντικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη (με τις μορφές των Σαμαρά και Βενιζέλου ως Σφίγγες του τάφου της Αμφίπολης) και από το ποδόσφαιρο και την ΕΠΟ όπου η μία από τις μορφές που σατίρισε το άρμα ήταν αυτή του κυρίου Μαρινάκη του Ολυμπιακού. Τα δύο αυτά άρματα αποκόμισαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight