Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Fashiondolls: Eπιχειρηματικό δαιμόνιο γένους ...θηλυκού- Δύο νεαρές Πατρινές που έκαναν την κρίση ευκαιρία ξεκινώντας χωρίς ίχνος κεφαλαίου

Fashiondolls: Eπιχειρηματικό δαιμόνιο  γ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου και Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου- Νέες, ωραίες και τολμηρές

Είναι νέες, ωραίες και τολμηρές. Τόσο τολμηρές, που δεν δίστασαν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για δημιουργία και να αποδείξουν ότι η νέα γενιά μπορεί να βρει τον δρόμο της μόνη της κοιτάζοντας απλώς τα...ταλέντα της, και κάνοντας ό,τι αγαπάει επάγγελμα, ξεκινώντας από το απόλυτο μηδέν και χωρίς ίχνος κεφαλαίου.

Η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου και η Δήμητρα Ζαφειρακοπούλου, αποδεικνύουν ότι το επιχειρηματικό δαιμόνιο είναι γένους ...θηλυκού στο σκέλος που αφορά την εκκίνηση από το μηδέν και το χτίσιμο πέτρα την πέτρα, μιας δουλειάς προορισμένης να ...ομορφαίνει.

Η Δήμητρα και η Γιώτα είναι φίλες από το σχολείο και όπως συμβαίνει συνήθως ο πρώτος δρόμος που πήραν είναι και αυτός που στη συνέχεια...παράτησαν. 

Η Δήμητρα συνέχισε με τουριστικά επαγγέλματα αλλά ποτέ δεν της άρεσαν. Την τράβηξε ο χώρος του θεάματος. Έκανε μοντελινγκ σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημόσιες σχέσεις σε μαγαζιά, styling σε κλιπ και φωτογραφήσεις και ακόμη και τώρα διατηρεί ενα fashion blog το www.vintaged.gr. ενώ ασχολείται και με την τέχνη μιας και έχει κάνει και εκθέσεις ζωγραφικής.

Η Γιώτα εχει σπουδάσει πληροφορική, διοίκηση επιχειρήσεων και δημοσιογραφία στη σχολή του Αντ1. Άν και το τελευταίο ηταν το όνειρο της ζωής της, την κέρδισε η δημιουργία κοσμημάτων και αξεσουάρ και ασχολείται με αυτό επαγγελματικα τα τελευταια 3 χρόνια.
Και οι δυο μαζι εδω και 4 μήνες εχουν δημιουργήσει ενα on-line shop το www.fashiondolls.gr


Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια όταν η Γιώτα σκάρωνε ερασιτεχνικά τα πρώτα της κοσμήματα και η Δήμητρα έκανε  τις πρώτες ευφάνταστες μεταποιήσεις ρούχων με τζιν vintage ψηλόμεσα τα οποία τα έκανε σόρτς, τα ξέβαφε και τα έντυνε με διάφορα υλικά όπως τρούκς. Στη συνέχεια δημιούργησε t-shirts με διάφορα prints τα οποία και ονόμασε vintage-D.
Η Γιώτα ξεκίνησε με ένα trend της εποχής, πολύχρωμα βραχιόλια απο καουτσούκ με διάφορα charms, στη συνέχεια συνέχισε με δερμάτινα βραχιόλια και χειροποίητα κολιέ και σκουλαρίκια.

"Αρχικά ξεκινήσαμε να τα  φτιάχνουμε για εμάς, ύστερα για φίλες και σιγά σιγα μας ζητούσαν οι φίλοι και μετά οι  φίλοι των φίλων και κάπως έτσι άρχισαν όλα..."  μου λένε "Έπειτα, συμμετείχαμε σε κάποια bazaar για να ενισχύσουμε  συλλόγους με φιλανθρωπικό σκοπό και σιγά σιγά μας έμαθε ο κόσμος και ξεκίνησε να μας κάνει παραγγελίες! Έτσι αποφασίσαμε πως θα έπρεπε να κάνουμε ενα βήμα παραπάνω. Ωστόσο όλοι μας είχαν συνδυάει καθως κρατάμε χρόνια φιλίας και συνεργασίας εχουμε και η μιά εμπιστοσυνη στην άλλη,  το ένα έφερε το άλλο και να μαστε"
Ο ρόλος του διαδικτύου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο τόσο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των συστάσεων, όσο και την  προώθηση της δουλειάς τους.
"Το internet για εμάς είναι το 90 % της δουλείας μας. Εξαρχής συζητούσαμε να κάνουμε ενα online shop.

Άν μη τι άλλο στο facebook και το instagram μεσολαβούν  θαυματουργά στην προώθηση του e-shop μας."

Η Γιώτα και η Δήμητρα κάνουν συχνά ταξίδια αναζητώντας  νέα σχέδια και νέες συνεργασίες καθώς πλέον πέρα από τα χειροποιήτα κοσμήματα και ρούχα με τα οποία ξεκίνησαν τώρα διαθέτουν και  έτοιμο ραμμένο ρούχο. Στην Μύκονο για δύο καλοκαίρια και η Δήμητρα και η Γιώτα συνεργάζονταν με νωστές boutique με τα vintage-D ρουχα και τα Kouka Accessories ενώ έχουν...πατήσει πόδι και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

"Πηγή έμπνευσης είναι τα trends. "Παρακολουθούμε πολύ μόδα είτε απο blogs-περιοδικα, είτε απο fashion weeks, επισκεπτόμσστε συχνά εκθέσεις, καθώς  θέλοντας και μη η μόδα κάθε μήνα ανακυκλώνεται και εμείς όσο μπορουμε την ακολουθούμε και προσπαθούμε να έχουμε στο fashiondolls.gr τις καλύτερες προτάσεις" μου λένε αλλά δεν παίρνουν όρκο για το πιο εμπορεύσιμο είδος. "Εμείς σαν fashiondolls παρουσιάζουμε ένα ολοκλήρωμένο σύνολο, κάθε δυο βδομάδες ανανεώνουμε τα προϊόντα μας, και δεν μπορούμε να πούμε πιο είναι το πιο εμπορεύσιμο είδος. Η καθε εποχή, ο κάθε μήνας,  μηνας δουλεύει καλύτερα με κάτι διαφορετικό και νέο."

Από που προκύπτουν οι πρώτες ύλες; Με τι κατασκευάζονται τα προϊόντα που πλασάρουν;
"Oσον αναφορά τα κοσμήματα ανάλογα πάλι την εποχή προκύπτουν και οι πρώτες ύλες. Για παράδειγμα το χειμώνα κινήθηκαν πολύ τα ροζάρια συνδυασμένα με διάφορα charms και από εδω και στο εξής θα χρησιμοποιήσουμε δέρμα, κρόσσια και χρωματιστές χάντρες πιο summer-boho chic style."

Και στην περίπτωση της μόδας, η  ισχύς εν τη ενώσει. Κάπως έτσι προέκυψε ένα show room που κάνει τη διαφορά.

"Συζητούσαμε καιρό για συνεργασία σε πιο μόνιμη βάση  μιας και συνεργαζόμασταν ήδη στα bazaar που διοργανώναμε και σε φωτογραφήσεις. Οι συνθήκες και ο χρόνος δεν ήταν κατάλληλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι φέτος που βάλαμε τα πράγματα κάτω, βρέθηκε και ο χώρος του showroom οπου μπορεί ο κόσμος κατόπιν ραντεβού να έρχεται και να βλέπει τα ρούχα και τα αξεσουάρ απο κοντά και  ταυτόχρονα δημιουργήσαμε την σελιδα στο facebook fashiondolls.gr και ξεκινησαμε και το e-shop και τώρα εχουμε μια άψογη συνεργασία. Τα βρίσκουμε επαγγελματικά είναι και η φιλία στην μέση, αγαπάμε και οι δυο πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και όλα πανε καλά" μου λένε εμφανώς αισιόδοξες,

"Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και στα αξεσουάρ και στα ρούχα, σίγουρα ομως εξαρτάται και από το στυλ της καθεμιάς τι θα επιλέξει. Σίγουρα πάντως μια γυναίκα  νιώθει ανανέωση με to shopping και ένα αξεσουαρ συνδυασμένο σωστά μπορεί να της αλλάξει την ψυχολογία και τη διάθεσή της. Εννοείται χωρίς να δει το πορτοφόλι της να εξανεμίζεται."

Ποιό είναι το άλφα και το ωμέγα του στυλ στα αξεσουάρ σήμερα; Αυτό που λέμε μόδα;

"Σιγουρα ο σωστός συνδιασμός χρωμάτων και υφασμάτων. Φέτος για παραδειγμα είναι πολυ εντονο το boho look, denim ψηλόμεσα, με κοντα top, μεγάλα σκουλαρικια, κρόσια, φυσικά υλικά, γεωμετρικά σχήματα, αξεσουάρ για το σώμα, τα flash tattoos."

Τα σχέδια για το μέλλον;

"Μεσα στα άμεσα σχεδια μας είναι να κάνουμε κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και να επιδιώξουμε νέες συνεργασίες, ενώ  καθημερινά σκεφτόμαστε καινούργιες ιδέες για την καλύτερη προώθηση του e-shop μας."

Έχουν κάποιο είδος ως σήμα κατατεθέν;

"Επειδή ολα μας τα προϊοντα ειναι επιλεγμένα ένα-ένα και από τις δυό, θεωρουμε ότι όλα είναι ιδιαίτερα."

Τις δύο δυναμικές και φιλόδοξες νεαρές Πατρινές μπορείτε να τις   βρειτε στο  www.fashiondolls.gr και στη σελιδα στο facebook & instagram fashiondolls.gr.

Αυτό που πρέπει βεβαίως να κρατήσετε είναι το εγχείρημα αυτό καθεαυτό. Η τόλμη να παίρνεις τα ρίσκα για αυτό που αγαπάς ακόμη και αν έχεις άδειες τσέπες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight