Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Κατερίνα Σακκά έγινε τσαγκάρης και κάνει...τέχνη με πρωτότυπα χειροποίητα σανδάλια στο Αίγιο

Η Κατερίνα Σακκά έγινε τσαγκάρης και κάν...
Βγενόπουλος Φάνης

Πήρε τη μεγάλη απόφαση, να γίνει η ίδια δημιουργός

Η Κατερίνα Σακκά είναι από τις λίγες γυναίκες στην Ελλάδα που αποφάσισε να ακολουθήσει το παραδοσιακό επάγγελμα του τσαγκάρη, ανοίγοντας το πρώτο της μαγαζί στο Αίγιο.

Η επιδιόρθωση των παπουτσιών, γρήγορα κατάλαβε πως δεν της αρκούσε. Πνεύμα δημιουργικό και ανήσυχο, γρήγορα αποφάσισε αντί να αγοράζει έτοιμα τα παπούτσια, να τα φτιάχνει η ίδια.

Έτσι πήρε τη μεγάλη απόφαση, να γίνει η ίδια δημιουργός.

Αγόρασε τον εξοπλισμό, παρήγγειλε τα δέρματα και… έτρεξε σε έναν παραδοσιακό τσαγκάρη στα Γιάννενα για να της μάθει πώς να φτιάχνει σανδάλια, κυνηγώντας το όνειρό της.

«Ο τσαγκάρης στα Γιάννενα, με τον οποίο είμαστε φίλοι, έφτιαξε ένα σανδάλι στο πόδι μου και αυτό ήταν. Αμέσως κατάλαβα πως αυτή είναι η τέχνη που μου ταιριάζει», λέει η Κατερίνα Σακκά μιλώντας στο thebest.gr.

Από εκείνη την ημέρα, πριν από πέντε χρόνια περίπου, ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι της Κατερίνας, η οποία αποφάσισε, να ασχοληθεί με ένα παραδοσιακό επάγγελμα το οποίο τείνει να χαθεί.

Σχεδόν αυτοδίδακτη, χάρη στην επιμονή της, την υπομονή της, το πείσμα της και κυρίως η αγάπη της για το παπούτσι απέδωσαν καρπούς.

Σήμερα μοιράζει το χρόνο της, σε Αίγιο όπου έχει το εργαστήριό της, στην Πάτρα όπου σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός και στην Πάργα, όπου διατηρεί κατάστημα τους θερινούς μήνες.

Σε αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει χιλιάδες παπούτσια, όλα μοναδικά και φτιαγμένα στο χέρι αλλά και τσάντες, πορτοφόλια, θήκες καπνού, αλλά και θήκες για όπλα, για μουσικά όργανα. Μέχρι και σαμάρι έχει ντύσει με δέρμα!

Όπως λέει η ίδια κάθε παραγγελία είναι και μια ξεχωριστή πρόκληση. Και αυτό διότι το κάθε ζευγάρι δημιουργείται πάνω στο πόδι του πελάτη, ο οποίος αποφασίζει το σχέδιο και το χρώμα.

«Κάθε τι που φτιάχνω είναι για πρώτη φορά!», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακκά, η οποία συμπληρώνει πως έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια

πάνω από 2000 σχέδια στα σανδάλια. Όσο για τον αριθμό των υποδημάτων, έχει χάσει πλέον το μέτρημα!

Η Κατερίνα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα. Για αυτό και από τα χέρια της δεν θέλει να φεύγει κάτι που δεν είναι υψηλής ποιότητας και απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του πελάτη της.

Χρησιμοποιεί όπως μας εξηγεί μόνο ελληνικά δέρματα πρώτης ποιότητας και αυτός είναι ένας από τους λόγους, που έχει αποκτήσει σταθερούς πελάτες.

«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός, ότι οι τουρίστες που έχουν αγοράσει από εμένα σανδάλια, έρχονται κάθε καλοκαίρι για να τους φτιάξω και άλλο. Όπως ότι ανεβάζουν στο facebook τα σανδάλια που τους έχω φτιάξει, με πολύ καλά σχόλια. Είναι ωραίο να νοιώθεις ότι τον κόπο σου, τον εκτιμά ο κόσμος», εξηγεί η Κατερίνα Σακκά.

Όσο για τις τιμές ένα ζευγάρι σανδάλια, κοστίζει όσο ένα βιομηχανοποιημένο σανδάλι και είναι φτιαγμένο στο χέρι με άριστης ποιότητας υλικά

Ρωτήσαμε την Κατερίνα τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε σανδάλια.

Η απάντησή της απόλυτη: Να είναι δερμάτινα και όχι φτιαγμένα από χαρτί και δέρμα, όπως κυκλοφορούν στο εμπόριο. Όσο για το πώς θα καταλάβουμε εάν είναι δερμάτινα, μας εξηγεί ότι το δερμάτινο σανδάλι είναι μαλακό και ευλύγιστο, ενώ ακόμη και εάν του βάλουμε φωτιά δεν καίγεται.

Η Κατερίνα Σακκά είναι αισιόδοξη για το μέλλον, καθώς όπως λέει,  υπάρχει μέλλον όταν προσφέρεις άριστη ποιότητα και καλό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις