Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: "Γονείς σε απόγνωση; Δεν είστε μόνοι" - Νέος κύκλος συναντήσεων από τις 18 Φεβρουαρίου

Αχαΐα: "Γονείς σε απόγνωση; Δεν είσ...

Ομάδες γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας

«Γονείς σε απόγνωση; Δεν είστε μόνοι» ανέφεραν οι 25 γονείς που συμμετείχαν στις 2 ομάδες γονέων που υλοποιήθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αχαΐας «Καλλίπολις» από τον Δεκέμβριο 2014 έως τον Φεβρουάριο 2015.

Στην τελευταία συνάντηση, αξιολογώντας την εμπειρία από την συμμετοχή τους στην ομάδα, αναφέρθηκαν στην πολύτιμη για αυτούς συνύπαρξη με άλλους γονείς μέσα από την οποία, ένιωσαν ανακούφιση από το γεγονός ότι και άλλοι γονείς βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις στην δική τους οικογένεια και ανακάλυψαν νέους τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών δυσκολιών που προκύπτουν από το μεγάλωμα των παιδιών. Παράλληλα οι γονείς επισήμαναν ότι μέσα από την συμμετοχή τους στις ομάδες συνειδητοποίησαν και βελτίωσαν τον τρόπο με τον οποίο σχετίζονται με τα παιδιά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «έμαθα να νιώθω ότι νιώθει, να ακούω, να δίνω αγάπη, όρια & επιλογές στα τόσο καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή πρώτα παιδικά χρόνια». Τέλος ανάφεραν πως η βελτίωση στον ρόλο του γονιού δεν σταματάει ποτέ και ο στόχος παραμένει «…όταν τελικά τα παιδιά μας πετάξουν σαν αετοί, να είναι δυνατό το πέταγμα τους».

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2014 μια νέα ομάδα με γονείς με παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας θα ξεκινήσει έναν αντίστοιχο κύκλο συναντήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 και απόγευμα Δευτέρα, Τετάρτη: 18:00-20:30 ή στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις