Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαλανδρίτσα: Χωρίς δάσκαλο Αγγλικών οι μαθητές του Δημοτικού - Επείγουσα επιστολή στον Υπουργό Παιδείας από τον Δήμαρχο

Χαλανδρίτσα: Χωρίς δάσκαλο Αγγλικών οι μ...

Αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης η μοναδική δασκάλα ξένων γλωσσών του σχολείου

Χωρίς καθηγητή Αγγελικών έχουν μείνει απο χθες οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίτσας. Η μοναδική δασκάλα ξένων γλωσσών του Δημοτικού πήρε άδεια λόγω εγκυμοσύνης και είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς διδασκαλία αγγλικών τα παιδιά. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου έστειλε επείγουσα επιστολήπρος τον Υπ.  Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη, στην οποία αναλυτικά αναφέρει:

Κατ’ αρχάς θέλω να σας συγχαρώ για την  ανάληψη των καθηκόντων σας και να ευχηθώ τόσο σε σας όσο και στην Νέα Κυβέρνηση Καλή Επιτυχία  στο δύσκολο έργο που αναλάβατε.

Ο λόγος που με αναγκάζει να επικοινωνήσω μαζί σας παρ’ όλο που αντιλαμβάνομαι το φόρτο εργασίας που έχετε εξ αιτίας άλλων σοβαροτέρων υποχρεώσεων, συνίσταται στην ύπαρξη ενός σοβαρού για μας προβλήματος, που έχει προκύψει στο Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Χαλανδρίτσας (έδρα του Δήμου Ερυμάνθου).

Από τις 15/02/2015, η μοναδική εκπαιδευτικός ξένων γλωσσών (Αγγλικής) που υπηρετούσε στο Σχολείο, έλαβε άδεια λόγω εγκυμοσύνης, με συνέπεια οι μαθητές να στερούνται της διδασκαλίας των Αγγλικών.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε τόσο εμείς όσο και η Δ/ντρια του Σχολείου με την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση από το Υπουργείο για την αναπλήρωση της θέσης, με την πρόσληψη άλλου εκπαιδευτικού.

Εν τω μεταξύ, εξ αιτίας της αδυναμίας κάλυψης των ωρών διδασκαλίας ξένης γλώσσας, υπήρξε τροποποίηση του εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος και αποφασίστηκε η πρόωρη αποχώρηση των μαθητών από το Σχολείο σε καθημερινή βάση.

Σημειωτέον ότι στο Δημοτικό Σχολείο της Χαλανδρίτσας μετακινούνται καθημερινά μαθητές από πολλούς οικισμούς της περιοχής των οποίων τα Σχολεία έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, οι οποίοι απέχουν πολλά χιλιόμετρα από την έδρα του Δήμου.

Αυτό καθιστά αδύνατη την ενδεχόμενη αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας από ιδιωτικά Φροντιστήρια Αγγλικής Γλώσσας τα οποία λειτουργούν εκτός Σχολικού ωραρίου και μόνο στη Χαλανδρίτσα.

Επί πλέον λόγω της παρατεταμένης Οικονομικής Κρίσης υπάρχει οικονομική αδυναμία ανταπόκρισης των οικογενειών σε αυτή την επιπρόσθετη επιβάρυνση καθ’ ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας είναι στην πλειοψηφία τους αγρότες και κτηνοτρόφοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Είναι λοιπόν αντιπαιδαγωγικό και  άδικο, οι μικροί αυτοί μαθητές να στερηθούν φέτος την διδασκαλία των Αγγλικών και να κληθούν το επόμενο σχολικό έτος και σε μεγαλύτερη τάξη να συνεχίσουν την παρακολούθηση του μαθήματος των Αγγλικών με δεδομένες τις φετινές απώλειες (κενά).

Με βάση τα παραπάνω και έχοντας υπ’ όψιν τις διακηρυγμένες ευαισθησίες της Κυβέρνησής σας για παρόμοια θέματα απευθύνομαι σε σας προσωπικά με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα των μαθητών και των οικογενειών τους εγκρίνοντας την αναγκαία πίστωση για την πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού Αγγλικής γλώσσας στο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίτσας.

Είμαι στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία και επιπρόσθετη ενημέρωση.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος

Θάνος Καρπής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις