Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δυσαρέσκεια στην Κομισιόν για τη δημοσιοποίηση της επικοινωνίας Τσίπρα - Γιούνκερ

Δυσαρέσκεια στην Κομισιόν για τη δημοσιο...

«Μακριά από τη δημοσιότητα»

Δυσαρέσκεια για τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου Μαργαρίτη Σχοινά.

Ο κ. Σχοινάς δήλωσε τη Δευτέρα ότι το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν τα θέματα που διακυβεύονται στο σημερινό Eurogroup, ενώ ανέφερε εμμέσως ότι θα ήταν προτιμότερο αυτού του είδους τα τηλεφωνικά ραντεβού να μην αποτελούν αντικείμενο δημοσιότητας.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή σε αυτό το στάδιο εργάζεται πάνω στα στοιχεία που υπάρχουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε, πάντως ότι η πολιτικοποίηση του σημερινού Eurogroup δεν διευκολύνει τη διαπραγμάτευση επί των τεχνικών θεμάτων που βρίσκονται στο τραπέζι.

Εξάλλου, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν χρησιμοποιεί πλέον τον όρο τρόικα. Όπως είπε, αυτή είναι η «συμφωνημένη γλώσσα» που εφαρμόζεται μετά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η κ. Μπράιτχαρτ διευκρίνισε, πάντως, ότι η δομή της τρόικας παραμένει η ίδια.

Διαβάστε επίσης:

Bloomberg: Η Γερμανία θα λάβει υπόψη και τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας για την ΕΕ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις