Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Λαφαζάνης ...ανέβαλλε το διάγγελμα για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας-Διαφωνεί με την επιλογή

Ο Λαφαζάνης ...ανέβαλλε το διάγγελμα για...

Η αριστερή πλατφόρμα δεν πείστηκε

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ανέβαλε την προγραμματισμένο για το βράδυ της Κυριακής διάγγελμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα ανακοινωνόνταν το όνομα του προτεινόμενου για το ύπατο Πολιτειακό αξίωμα. Οι αντιδράσεις προέρχονται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή πλατφόρμα, που δεν θέλουν υποψήφιο που έχει ψηφίσει τα μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση απόψε με τον κ. Λαφαζάνη, στην οποία φαίνεται ότι ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας δεν πείστηκε. Έτσι, και ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία βρίσκονταν ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, έγινε γνωστό ότι η ανακοίνωση του ονόματος του υποφηφίου Προέδρου Δημοκρατίας αναβάλλεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακκελαρίδης, προσπάθησε με δήλωσή του να μαζέψει την κατάσταση, δηλώνοντας ότι το όνομα του Προέδρου θα ανακοινωθεί μετά την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς αυτή είναι η βασική προτεραιότητα και προσπάθησε να πείσει ότι η κινητικότητα που υπήρχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αφορούσε μόνον τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως πρόθεση του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, είναι να ανακοινώσει το όνομα μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και η πραγματοποίηση της ψηφοφορίας στη Βουλή να γίνει την Τετάρτη.

Πάντως, το απόγευμα της Κυριακής ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση και με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου χαμογελαστός, αναγγέλλοντας ότι το θέμα του Προέδρου έχει κλείσει.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα πρώτα σύννεφα εμφανίζονται πάνω από την κυβέρνηση, καθώς δίνεται τροφή σε όσους υποστήριζαν, ότι ένα μεγάλο πρόβλημα του κ. Τσίπρα θα είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση.

Κακό timing επέλεξε ο Λαφαζάνης να κοντράρει τον Τσίπρα- Ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι και να δείχνει πανίσχυρος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις