Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Τσίπρας: Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις με κοινωνικό πρόσημο

Αλ. Τσίπρας: Σαρωτικές μεταρρυθμίσεις με...

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ

Στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ για εφαρμογή σαρωτικών μεταρρυθμίσεων «με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο» και όχι «με βάση τη λεγόμενη "εργαλειοθήκη"» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η λεγόμενη εργαλειοθήκη δεν ήταν πραγματικά εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά εργαλειοθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης που την ονόμασε έτσι» και πρόσθεσε ότι ο κ. Γκουρία «έρχεται με μια διάθεση όχι να υποδείξει αλλά να συνεργαστεί».

Ακόμη τόνισε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης και του ΟΟΣΑ είναι κοινοί και αφορούν την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και των φαινομένων διαπλοκής.

Όπως υποστήριξε, η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ δεν αφορά την επιβολή κάποιων μέτρων από τρίτους, αλλά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα κακώς κείμενα της χώρας.

«Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που πραγματικά έχει ανάγκη η Ελλάδα, που δεν τόλμησαν να πραγματοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τους προκατόχους του ότι είχαν εξαρτήσεις με το παρεθλόν και δεσμεύσεις έναντι της οικονομικής ολιγαρχίας.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μέχρι τώρα δεν υπήρξαν μεταρρυθμίσεις, επειδή υπήρξαν απορρυθμίσεις και «προστασία των συμφερόντων μια διαπλεκόμενης ολιγαρχίας στην Ελλάδα».

Επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται εκτός από πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και για πράξη αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις