Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η...βαρυχειμωνιά...ξανάρχεται!Ραγδαία επιδείνωση απο το βράδυ - Προβλέψεις για χιόνια αύριο

Πάτρα: Η...βαρυχειμωνιά...ξανάρχεται!Ραγ...

Δείτε τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες.

Περιμένουμε νεφώσεις που τοπικά θα πυκνώνουν με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονια θα πέσουν το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ αλλά στο νότιο Αιγαίο και κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ τοπικά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 0 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 14 βαθμούς και στα νησιά από 8 εως 15 βαθμούς. 

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από το απόγευμα και μετά, με χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα ενώ οι οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν στα πελάγη τα 8 με 9 μποφόρ. Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς θα κινηθεί ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Tη Δευτέρα και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

• Οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από την Πελοπόννησο και βορειότερα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς επίσης στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις νοτιότερες περιοχές της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, οι οποίες στην Κρήτη θα είναι ιδιαίτερα έντονες.

• Οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με εντάσεις που θα φτάσουν και κατά τόπους θα ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ (ταχύτητες άνω των 100km/h).

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ο ισχυρός παγετός που κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ολικός (θερμοκρασίες κάτω από το 0 όλο το εικοσιτετράωρο).

ΒΡΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται για την Κυριακή και μέχρι τη Δευτέρα στην Πάτρα. Μεγάλη είναι και η πιθανότητα να δούμε νιφάδες χιονιού στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάθετε ποιά ώρα θα χιονίσει στην Πάτρα την Δευτέρα - Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις