Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Βόλεϊ: Ρατσιστική επίθεση στην Φαμπιάνα

Βόλεϊ: Ρατσιστική επίθεση στην Φαμπιάνα

Στον αγώνα της Sesi SP με την Minas Tenis Clube

Θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς έπεσε η Βραζιλιάνα Φαμπιάνα στον αγώνα της Sesi SP με την Minas Tenis Clube στην πατρίδα της. «Αυτή η εμπειρία είναι δύσκολη και σκληρή. Να συμβαίνει στην πατρίδα μου είναι ακόμη χειρότερο.

Στο παιχνίδι με την Minas ένας άντρας χρησιμοποίησε ρατσιστικούς όρους απέναντι μου, όπως για παράδειγμα «η μαϊμού θέλει μπανάνα» και ή «η μαϊμού θέλει μπανάνα».

Αυτή η συμπεριφορά με πόνεσε ιδιαίτερα επειδή η οικογένεια μου παρακολουθούσε το παιχνίδι. Με απόφαση της Μίνας απομακρύνθηκε από το γήπεδο και κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα. Εκτιμώ αυτή την κίνηση από την ομάδα που ξεκίνησα την ιστορία μου κι ακόμη και σήμερα έχω αγαπημένους», έγραψε στο facebook η Φαμπιάνα.

«Το να μιλάμε για τον ρατσισμό δημιουργεί ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στον κόσμο που ζούμε και θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά μας. Δεν χρειάζεται να με σέβονται επειδή είμαι δις Ολυμπιονίκης, ή για τους τίτλους που έχω κατακτήσει.

Αυτά είναι χαζομάρες. Απαιτώ σεβασμό γιατί είμαι η Φαμπιάνα Κλαουντίνιο, Μαρσελίνιο, πολίτης και άνθρωπος. Η πραγματικότητα μου δείχνει πως δεν είμαι η πρώτη και δεν θα είμαι και η τελευταία που θα γίνεται θύμα ρατσισμού, αλλά δεν μπορώ να το αγνοήσω. Δεν θα έπρεπε να ανεχόμαστε προκαταλήψεις στον 21ο αιώνα. Όχι άλλο μίσος! Αρκετά με τη μισαλλοδοξία», συμπλήρωσε η Φαμπιάνα.

Πηγή: volleynews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports