Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η χώρα έχει ανάγκη από σύγχρονη κεντροδεξιά

Η χώρα έχει ανάγκη από σύγχρονη κεντροδεξιά

Γράφει ο Στάθης Πολίτης - Επιχειρηματίας

Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, είναι γεγονός πως επιτέλεσε έναν κρίσιμο ιστορικά ρόλο, κρατώντας σε δύσκολες συγκυρίες την χώρα όρθια. Όμως, εδώ και τουλάχιστον ένα εξάμηνο, είχε διαφανεί πως ο ρόλος αυτός έχει φτάσει στα όριά του.

Η πορεία των τελευταίων μηνών και η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος, θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι έργο του στρατηγού Παπάγου στις αρχές της δεκαετίας του '50.

Ότι και να ειπωθεί γι' αυτά, είναι βέβαιο πως ο άκρατος λαϊκισμός και η κινδυνολογία, η "εικονολατρία" και η ξενοφοβία, δεν είναι συστατικά ενός κόμματος που θέλει υποτίθεται να εκφράζει την φιλελεύθερη κεντροδεξιά. Ήταν απλά οι ακραίες εμμονές των πρωθυπουργικών συμβούλων, που υπάρξαν πολλαπλώς μοιραίοι.

Διότι, εκτός του γεγονότος ότι όλα αυτά οδήγησαν στην εκλογική συντριβή, έχουν προξενήσει και κάτι πολύ πιο βαθύ και επιζήμιο -την αλλοίωση του χαρακτήρα της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ουδείς λόγος για παρελθοντολατρεία. Αντιθέτως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Νεά Δημοκρατία οφείλει να προχωρήσει με συγκεκριμένες ενέργειες σε ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία, για το ποια θα πρέπει να είναι η φυσιογνωμία μιας σύγχρονης κεντροδεξιάς στην χώρα και ποιες θα είναι οι βασικές στοχεύσεις της για το παρόν και το μέλλον.

Το ζήτημα σε καμία περίπτωση δεν είναι η ίδια η ΝΔ -το ζήτημα είναι η χώρα. Διότι, εάν δεν καλυφθεί το μεγάλο σημερινό κενό, εάν δεν υπάρξει μία βιώσιμη εναλλακτική από τον φιλοευρωπαϊκό κεντροδεξιό χώρο στον κυβερνώντα συνασπισμό, τον ρόλο αυτό θα σπεύσουν να τον παίξουν δυνάμεις που μόνο την οριστική καταστροφή της χώρας μπορούν να εγγυηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις