Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατέπεσε σε Ισπανικό έδαφος ένα F-16 της Ελληνικής πολεμικής αεροπορίας- Συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση- Φόβος για δύο νεκρούς

Κατέπεσε σε Ισπανικό έδαφος ένα F-16 της...

Συμμετείχε, μαζί με άλλα τρία ελληνικά μαχητικά, σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση - Άγνωστη η τύχη των δύο πιλότων

Κατέπεσε, πριν από λίγη ώρα, το απόγευμα της Δευτέρας 26/1/2015, όπως μεταδίδουν ξένα και ελληνικά Μέσα ενημέρωσης μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση επί ισπανικού εδάφους.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 16:15 (ώρα Ελλάδος) σε πίστα αεροδρομίου της Ισπανίας. Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, οι τραυματίες είναι τέσσερις. Η εφημερίδα επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες και το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας.

Η άσκηση όπως αναφέρει το σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, διεξαγόταν στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας και το αεροσκάφος κατέπεσε κατά τη διαδικασία της απογείωσης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άγνωστή, προς το παρόν, είναι η τύχη των δύο πιλότων του ελληνικού F-16. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το αεροσκάφος, όπως φαίνεται από φωτογραφίες που δημοσιεύουν η El Pais και η El Mundo, συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου.

Σε σχετική ενημέρωση από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρεται: «ΔIΘEΣIO AΦOΣ F-16 THΣ ΠA ΠOY ΣYMMETEIXE ΣTHN AΣKHΣH TLP KATEΠEΣE ENTOΣ ΠIΣTAΣ TOY AEPOΔPOMIOY TOY ALBACETE, ΩPA EΛΛAΔAΣ 16:40 KATA TH ΦAΣH THΣ AΠOΓEIΩΣHΣ. ΠEPIΣΣOTEPA ME NEOTEPH ANAKOINΩΣH».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις