Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας και ελληνικές εκλογές στο επίκεντρο των γερμανικών εφημερίδων

Τσίπρας και ελληνικές εκλογές στο επίκεν...

Δείτε τί γράφουν

Στην κρίσιμη αυριανή εκλογική αναμέτρηση, στην διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται και σήμερα οι γερμανικές εφημερίδες.

Στο πρωτοσέλιδό της, η Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί δημοσίευμα με τίτλο: «Η Ελλάδα ψηφίζει, η Ευρώπη αγωνιά». Η εφημερίδα σημειώνει στον υπότιτλο: «Σε περίπτωση νίκης του ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει ότι μπορεί για να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας. Βρυξέλλες και Βερολίνο θα προβάλλουν αντίσταση. Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο ευρώ;».

Η δεύτερη σελίδα της εφημερίδας του Μονάχου φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τον προεκλογικό αγώνα και τα μετεκλογικά σενάρια με τίτλο: «Η κληρονομιά των Ελλήνων». Στο υπότιτλο διαβάζουμε: «Όλα δείχνουν προς μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ωστόσο φόβοι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει σε κίνδυνο όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά της, η Tageszeitung του Βερολίνου σημειώνει σε σχόλιό της: «Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι μια στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς το συμφέρον τους. Διότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τελευταία ελπίδα για να διατηρηθεί μια δημοκρατική Ελλάδα. Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να ανακουφίσει τη χώρα από τις επιπτώσεις της κρίσης, πολλοί Έλληνες θα απελπιστούν τόσο που θα στραφούν στην ακροδεξιά ή ακόμα και τους φασίστες».


Πηγή: www.dw.de

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις