Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυο νεκροί από επίθεση στην Ινδία λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ομπάμα

Δυο νεκροί από επίθεση στην Ινδία λίγες ...

Τα θύματα είναι μία γυναίκα – η καμικάζι που μετέφερε τη βόμβα – και μία ακόμη γυναίκα αστυνομικός

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε έξω από αίθουσα δικαστηρίου του κρατιδίου Μπιχάρ, στην ανατολική Ινδία, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα ενόψει της άφιξης του προέδρου Ομπάμα στη χώρα την Κυριακή για τριήμερη επίσκεψη, όπως μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα.

Τα θύματα είναι μία γυναίκα – η καμικάζι που μετέφερε τη βόμβα – και μία ακόμη γυναίκα αστυνομικός, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-IBN. Ακόμα 10 άτομα τραυματίστηκαν ενώ, όπως δήλωσε τοπικός βουλευτής, δυο κρατούμενοι που βρίσκονται στο δικαστήριο κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Το φτωχό κρατίδιο Μπιχάρ έχει δοκιμαστεί από τη δράση των μαοϊστών ανταρτών, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης. Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν τους εθνικούς εορτασμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας, στις 26 Ιανουαρίου, γιορτή που έχει αμαυρωθεί από επιθέσεις και στο παρελθόν.

Πολλά κρατίδια στη βόρεια και στην ανατολική Ινδία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, ενόψει των εορτασμών. Μεγάλη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, στην οποία θα παραστεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα.

Στο παρελθόν, ένοπλες οργανώσεις έχουν βάλει στο στόχαστρό τους εκδηλώσεις στο διαφιλονικούμενο Τζαμού και Κασμίρ και σε βορειοανατολικά κρατίδια.

Ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών στο ανατολικό κρατίδιο Οντίσα, ο Λαλίτ Ντας, δήλωσε ότι οι Αρχές βρίσκονται σε αυξημένο συναγερμό έπειτα από προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών για επικείμενη επίθεση σε τέσσερα κρατίδια, ανάμεσά τους τα Μαχαράστρα, Ουτάρ Πραντές και Ρατζαστάν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις