Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πρώην νομάρχης του ΠΑΣΟΚ άναψε φωτιές στο ΣΥΡΙΖΑ της Κρήτης

Η πρώην νομάρχης του ΠΑΣΟΚ άναψε φωτιές ...

Καταφθάνει ως «πυροσβέστης» στο νησί ο γραμματέας Δημήτρης Βίτσας

Φωτιές έχει ανάψει στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγελιώ Σχοιναράκη, μετά την παρουσία της στην Πανγκρήτια συνδιάσκεψη του κόμματος. Οι κραδασμοί που προκάλεσε ήταν πάρα πολλοί και έφτασαν μέχρι την παραίτηση του γραμματέα της Οργάνωσης Ηράκλείου μπορεί να Γιάννη Παυλιδάκη.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr υπό αυτές τις συνθήκες πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.

Αυτό που λένε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η εσωκομματική κρίση που προκάλεσε τοπικά το θέμα Σχοιναράκη, μπορεί να εξελιχθεί ως...ευκαιρία για το κόμμα, καθώς εκτός από τους κραδασμούς που προκάλεσε και που έφτασαν μέχρι την παραίτηση του γραμματέα της οργάνωσης Γιάννη Παυλιδάκη δίνει την ευκαιρία για ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες!

Καταρχήν κεντρικά: σε εκείνους που κάλεσαν την πρώην νομάρχη, και που πιθανότατα αγνοούσαν το μέγεθος των αντιδράσεων και την...αλλεργία που και μόνο η παρουσία της κ. Σχοιναράκη προκάλεσε στα στελέχη και κυρίως τους ψηφοφόρους  του κόμματος, πως θα πρέπει να προσέξουν πολύ στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Και μπορεί να μην τίθεται θέμα συμμετοχής της πρώην νομάρχου στο τοπικό ψηφοδέλτιο, αλλά η περίφημη διεύρυνση και πως θα επιτευχθεί αυτή είναι ζητούμενο, καθώς αρκετοί " χτυπούν" την πόρτα του ψηφοδελτίου, αλλά σε ελάχιστους θα ανοίξει. Έλεγε στο cretalive πολύπειρο στέλεχος του κόμματος, πως η υπόθεση Σχοιναράκη απέδειξε πως το κόμμα δεν έχει ηλεκτροφόρα καλώδια με τα οποία...ηλεκτρίζονται όσοι προσπαθούν να εισέλθουν μέσα, αλλά δεν είναι και "μπείτε σκύλοι και αλεστικά μη δώσετε!" .

Ποιοί πασοκογενείς  λοιπόν χωράνε μέσα στο ψηφοδέλτιο και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν; ποιος θα έχει την ευθύνη να μην προκαλέσει το κομματικό αίσθημα και όπως έγινε με την πρόσκληση Σχοιναράκη να τρέχουν στο κατόπι και να μην προλαβαίνουν; και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρεθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα, με εκ μεταγραφής στελέχη, που είδαν το ΣΥΡΙΖΑ ως σημαία ευκαιρίας για το πολιτικό τους μέλλον; Οι άλλοι αποδέκτες είναι τοπικά όλοι όσοι μυρίζουν εξουσία και επιθυμούν να δηλώσουν παρόν στη νομή της, στην επερχόμενη επόμενη μέρα και που προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες με το κόμμα. Όπως λένε ασφαλώς και η ψήφος δεν έχει χρώμα και είναι όλες καλοδεχούμενες, αλλά...ως εκεί!

Τώρα στην αυριανή συνεδρίαση και ονόματα θα πέσουν και οι διευρύνσεις θα συζητηθούν με μοναδικό κριτήριο το κόμμα να είναι καθόλα έτοιμο για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση καθώς αν γίνουν εκλογές οι λίστες θα "κλειδώσουν" στην συνεδρίαση της Κ.Ε που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά τις 29 Δεκεμβρίου.

Για τα τοπικά ονόματα εκτός απο τους τρεις βουλευτές και είναι σίγουροι έχουν ακουστεί τα ονόματα του Σωκράτη Βαρδάκη( οι πληροφορίες λένε πως σε συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνδιάσκεψης, συζητήθηκε το θέμα της υποψηφιότητας του) του Πέτρου Μηλιαράκη,του Αριστομένη Συγγελάκη, του Μανόλη Σφυρή,  ενώ σε αναζήτηση είναι και οι γυναίκες που θα πλαισιώσουν τη Μαρία Διακάκη και που κάποιοι κάνουν λόγο για ονόματα- έκπληξη!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις