Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η πολιτική μας ζωή κυλιέται στο βούρκο-Τα πραγματικά περιστατικά, τι έπρεπε να γίνει και τι γίνεται

Η πολιτική μας ζωή κυλιέται στο βούρκο-Τ...
Νασόπουλος Νάσος

Ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής...

Μια ανυπόφορη μπόχα αναδίδεται από την πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Καταγγελίες για ανήθικες συναλλαγές και απόπειρες δωροδοκίας, ανταλλαγή ύβρεων έχουν εξοστρακίσει τον πολιτικό διάλογο και τα πολιτικά επιχειρήματα και έχουν μεταβάλλει τους πολίτες-ψηφοφόρους σε θεατές ενός κακόγουστου αστυνομικού θρίλερ.

Εκεί που περιμέναμε να δούμε αν θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες, και ποιες θα είναι αυτές, προκειμένου να διαμορφωθεί η περίφημη συναίνεση, γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς αλληλοσπαραγμού μεταξύ πολιτικών προσώπων και απίστευτων καταγγελιών.

Στην όλη υπόθεση υπάρχουν τα αδιαμφισβήτητα περιστατικά και οι υπό διερεύνηση πτυχές. Όσοι υποτιμούν τα αδιαμφισβήτητα περιστατικά κάνουν το ίδιο εγκληματικό λάθος με εκείνους που σπεύδουν να βγάλουν συμπεράσματα πριν καν διερευνηθούν οι υπό διερεύνηση πτυχές.

Ποια είναι τα αδιαμφισβήτητα περιστατικά

1.Κάποιος ονόματι Γιώργος Αποστολόπουλος συνομιλεί με τον βουλευτή Παύλο Χαϊκάλη, δηλώνοντας ότι το πράττει εξ ονόματος ενός τραπεζίτη και ενός συνεργάτη του Πρωθυπουργού και του προσφέρει πλούτη για να ψηφίσει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Αυτό αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ήδη κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και αποσπάσματά του έχουν βγει στη δημοσιότητα.

2. Αυτός, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, στο παρελθόν έχει διατελέσει συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του Πάνου Καμμένου και μιας Ελληνικής Τράπεζας. Μάλιστα, όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες και βίντεο, ο κ. Καμμένος του είχε προσφέρει σημαντική θέση δίπλα του, καθώς ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται να τον συνοδεύει σε συναντήσεις που είχε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και με κόμματα στην Κύπρο.

3. Για τις επαφές που είχε ο βουλευτής Χαϊκάλης με τον Αποστολόπουλο ήσαν ενημερωμένες οι Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές, στα χέρια των οποίων βρίσκεται εδώ και καιρό το οπτικοακουστικό υλικό από τις συζητήσεις που είχαν.

4. Όσο διάστημα διαρκούσαν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις του βουλευτή Χαϊκάλη με τον Αποστολόπουλο, που είχαν ως σκοπό τον χρηματισμό του βουλευτή για να ψηφίσει Πρόεδρο (από τις αρχές Δεκεμβρίου και έως την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή), είναι γεγονός ότι στα Μέσα Ενημέρωσης διέρρε η είδηση ότι ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει Πρόεδρο.

Ποιες είναι οι υπό διερεύνηση πτυχές

1. Ο Αποστολόπουλος, εξ ονόματος ποίου, πραγματικά ομιλούσε; Τον είχε βάλει κάποιος και ποιος ήταν αυτός; Αν δεν τον είχε βάλει κάποιος, τι παιχνίδι έπαιζε, υποσχόμενος πλούτη σε έναν βουλευτή με αντάλλαγμα την ψήφο του;

2. Διατηρούσε ακόμα και σήμερα σχέσεις με κάποιους από αυτούς που είχε συνεργαστεί τα προηγούμενα χρόνια (Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Πάνος Καμμένος, ελληνική Τράπεζα) και τι είδους σχέσεις ήσνα αυτές;

3. Ποιοι ήσαν αυτοί που διέρρεαν στον Τύπο τη βεβαιότητα ότι ο Χαϊκάλης θα ψηφίσει Πρόεδρο και από πού προέκυπτε αυτή η βεβαιότητά τους;

Τι έπρεπε να είχε γίνει ήδη

1. Οι Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές να έχουν καλέσει για κατάθεση τον Αποστολόπουλο.

2. Να έχουν προχωρήσει στον έλεγχο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων που διαθέτει ο Αποστολόπουλος, για να διαπιστωθεί με ποιους συνομιλούσε όλο αυτό το διάστημα.

3. Να έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι όσοι συνομιλούσε τηλεφωνικά αυτό το διάστημα ο Αποστολόπουλος.

4. Από τη πρώτη στιγμή που ο Χαϊκάλης κατήγγειλε στη Αστυνομία την απόπειρα του Αποστολόπουλου, ο Αποστολόπουλος να έχει τεθεί σε παρακολούθηση και να έχουν κληθεί ήδη να καταθέσουν τα άτομα με τα οποία ήλθε σε επαφή, αυτό το διάστημα.

5. Οι πολιτικοί, όλοι οι πολιτικοί, να έχουν αποφύγει τις ερμηνείες των υπό διερεύνηση πτυχών και  να αναμένουν το αποτέλεσμα της Αστυνομικής και Δικαστικής έρευνας.

Αντ’ αυτού τι γίνεται;

1. Πολιτικοί έσπευσαν να εκδώσουν ετυμηγορία. Κάποιοι με αντιπολιτευτικό οίστρο κατέληξαν με βεβαιότητα (!) στο συμπέρασμα ότι «ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε κατ εντολή του Σαμαρά» και κάποιοι άλλοι, από φιλοκυβερνητικό οίστρο αποφάνθηκαν ότι πρόκειται περί προβοκάτσιας (!) που έστησαν οι ΑΝ.ΕΛ. και ο ΣΥΡΙΖΑ.

2. Μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ανταλλάσσονται υπονοούμενα και κατηγορίες για «άθλιες πρακτικές», διαμορφώνοντας την εικόνα ότι η πολιτική μας ζωή κυλιέται στο βούρκο.

3. Ο Πρωθυπουργός μηνύει (πρωτοφανές στα χρονικά) τον βουλευτή που προέβη στην αποκάλυψη του περιστατικού, ενώ δύο αντιπολιτευόμενοι βουλευτές (Βουδούρης, Παραστατίδης) βρήκαν την ευκαιρία να διατυπώσουν υπόνοιες (χωρίς να προσκομίσουν το παραμικρό στοιχείο) για την ηθική ακεραιότητα των τεσσάρων βουλευτών (Ψαριανός, Λυκούδης, Νταβρής, Αηδόνης) που ψήφισαν Πρόεδρο. Και οι (ορθώς) θιγμένοι αντέδρασαν με την απειλή υποβολής μηνύσεων και με χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε πεζοδρόμιο (οι καταγγέλλοντες είναι σκουλήκια και ξεφτιλισμένοι). Ε, λοιπόν, όταν ξαναβρεθούν στη Βουλή, την Τρίτη, ας αρχίσουν να ανταλλάσσουν και φτυσιές, και, γιατί όχι, και, μπουνιές!

Η πολιτική μας ζωή έχει πάρει επικίνδυνο κατήφορο. Και όσο συντηρείται το κλίμα των τελευταίων εικοσιτετραώρων, η μπόχα θα γίνεται όλο και πιο έντονη. Και αυτή τη μπόχα, οι μόνοι που την απολαμβάνουν είναι οι Χρυσαυγίτες…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις