Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένσταση κατά Πελετίδη για τους διορισμούς διευθυντών στο Δήμο

Πάτρα: Ένσταση κατά Πελετίδη για τους δι...

Από τους δημοτικούς υπαλλήλους

Ο Σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων της Πάτρας κατέθεσε ένταση κατά της απόφασής του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη που αφορά στο διορισμό νέων διευθυντών του Δήμου.

Στην ένσταση που κατατέθηκε προς τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Π.Δ.Ε και Ιονίου, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και τη 2η Υπηρεσία Επιτρόπου Ν. Αχαΐας, τονίζεται πως με την απόφαση «έχουν παρακαμφθεί επιλεγέντες υπάλληλοι από τη σειρά κατάταξής τους σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και να έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι εκτός σειράς, (με λιγότερα μόρια) κατά παράβαση του νόμου.»

Το κείμενο της ένστασης έχει ως εξής:

«Ο Σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων έχοντας ως γνώμονα την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία, την διαφάνεια σ΄ όλες τις λειτουργίες του Δήμου, την τήρηση της νομιμότητας στις πράξεις των οργάνων διοίκησης, ως βασική προϋπόθεση για διασφάλιση των συμφερόντων της δημόσιας διοίκησης, των διοικούμενων αλλά και των εργαζομένων γενικότερα του δήμου, είναι υποχρεωμένος, σεβόμενος τις ανωτέρω αρχές να παρέμβει σχετικά με την υπ΄αρ.178528/28-11-2014  Απόφαση Δημάρχου τοποθέτησης των επιλεγέντων Δ/ντών σύμφωνα με το υπ΄αρ. 117/17-1/14-10-2014 Πρακτικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ Π.Ε. Αχαϊας.

Σύμφωνα με το ανωτέρω Πρακτικό του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε την 14-10-2014 και αφού έλαβε υπόψη του: την υπ΄ αρ. 219581/31-12-13 Απόφαση – Προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων για την πλήρωση 12 θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων, τους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους των 24 υποψηφιοτήτων, προέβη στην ολοκλήρωση της προβλεπομένης μοριοδότησης, αξιολογώντας και συνεκτιμώντας τα στοιχεία των υπαλλήλων, προχώρησε στην κατάταξη των υποψηφίων βάσει της βαθμολογίας που λαμβάνουν από τις τρείς ομάδες κριτηρίων και η επιλογή έγινε κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας.

Με την απόφαση λοιπόν αυτή του Υπηρεσιακού Συμβουλίου επελέγησαν οι Δ/ ντες του Δήμου Πατρέων με φθίνουσα σειρά από υπαλλήλους που διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και προϋποθέσεις για την επιλογή τους.

Οι υπάλληλοι που επιλέγονται με την διαδικασία αυτή, τοποθετούνται σε οργανικές μονάδες αντιστοίχου επιπέδου με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου εντός διμήνου.

Περιέργως στην Απόφαση Δημάρχου τοποθέτησης των ανωτέρω Δ/ντων, παρουσιάζεται το παράτυπο, να έχουν παρακαμφθεί επιλεγέντες υπάλληλοι από τη σειρά κατάταξής τους σύμφωνα με τον πίνακα κατάταξης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και να έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι εκτός σειράς, (με λιγότερα μόρια) κατά παράβαση του νόμου.

Είναι βέβαιο ότι κανένα λάθος, παράλειψη η μεταβίβαση ευθύνης οποιουδήποτε, δεν μπορεί να διορθωθεί με άλλο λάθος.

Επειδή η ανωτέρω απόφαση Δημάρχου:

1. στερείται νομιμότητας,

2.δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο όταν μάλιστα επίκειται στη συνέχεια η επιλογή ενός πολλαπλάσιου αριθμού προϊσταμένων Τμημάτων  και

3.επειδή καταπατώντας τη νομιμότητα διασαλεύεται η συνοχή των υπηρεσιών, καταπατούνται δικαιώματα των εργαζομένων –και οικονομικά - απειλείται η δυνατότητα νόμιμης έκδοσης και έγκρισης των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής των επιδομάτων - παρακαλούμε για τις κατά νόμο δικές σας ενέργειες ελέγχου της απόφασης αυτής και αποκατάστασης της νομιμότητας.

Η με οποιοδήποτε πρόσχημα - η δικαιολογία - αποποίηση ευθυνών των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων συνιστά συνενοχή και κάλυψη των παρανομιών.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις