Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ανήμερα Χριστούγεννα στην Πάτρα η ταινία "Η Γκρέις του Μονακό" με την Νικόλ Κίντμαν

Ανήμερα  Χριστούγεννα στην Πάτρα η ταινί...

Αναμένεται στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Mε την ημερομηνία εξόδου του στις Αμερικάνικες αίθουσες ακόμη σε εκκρεμότητα (αν είναι δυνατόν) λόγω μπλοκαρίσματος του μεγαλοπαραγωγού και διανομέα Χάρβει Γουαινστάιν, η πολυαναμενόμενη Αμερικανογαλλική συμπαραγωγή «Grace of Monaco – Η Γκρέις του Μονακό» με την 47χρονη «αλαβάστρινη» Αμερικανοαυστραλέζα σταρ Νικόλ Κίντμαν, τιμημένη με Όσκαρ για τις «Ώρες» όπου υποδύθηκε την Βιρτζίνια Γουλφ, στο ρόλο της αδικοχαμένης Πριγκίπισσας Γκρέις Κέλι, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες ανήμερα τα Χριστούγεννα, την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014.

Το φιλμ θα διανεμηθεί στην Ελλάδα από την Seven Films και προβλέπεται να έχει εμπορική επιτυχία καθώς ήδη πολλοί ρωτούν πότε ακριβώς θα παιχθεί. Η ταινία σε σκηνοθεσία του Ολιβιέ Νταάν του φιλμ «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» με την Μαριόν Κοτιγιάρ ως Εντίθ Πιάφ, έχει ήδη παιχθεί σε χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σημειώνοντας επιτυχία, όχι ιδιαίτερα μεγάλη είναι η αλήθεια. Οι έως τώρα εισπράξεις διεθνώς έχουν πάντως φτάσει κοντά στα 24 εκατομμύρια δολάρια.

Το περίεργο με το συγκεκριμένο φιλμ είναι ότι παρά την τεράστια διαφήμιση του και την λαμπερή του επίσημη πρεμιέρα στην έναρξη του περασμένου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών, κάπου λίγο μετά «ατύχησε» εξαιτίας κάποιων όχι ιδιαίτερα θερμών εντυπώσεων από μερίδα κριτικών αλλά κυρίως λόγω της απόφασης του Γουαινστάιν να αποσύρει προσωρινά την ταινία ενώ είχε ορίσει την έξοδο της για τον Μάιο στην Βόρειο Αμερική.

Τι συμβαίνει αλήθεια θα το μάθουμε βλέποντας την ταινία με την απαστράπτουσα Κίντμαν ως Γκρέις Κέλι, τα Χριστούγεννα. Οι φήμες θέλουν τον μεγαλοπαραγωγό να προτιμούσε ένα καθαρά φιλμ – ερωτικό ρομάντζο για την ηθοποιό του Χόλυγουντ Γκρέις Κέλι που άφησε τον κόσμο του θεάματος στα 26 της χρόνια για να γίνει Πριγκίπισσα στο μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο, το Πριγκιπάτο του Μονακό, στη νότια Γαλλία, στις ακτές της Μεσογείου και να παντρευτεί τον Ρενιέ μέχρι το άδοξο τέλος της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1982.

Επίσης δεν βοήθησε και το γεγονός πως η οικογένεια Γκριμάλντι (ο Ρενιέ πέθανε το 2005) δεν ενέκρινε τελικά την ταινία και δεν εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της στις Κάνες.

Το φιλμ επικεντρώνεται κυρίως στην περίοδο του τέλους της δεκαετίας του ’50 και αρχών του ’60. Ο λαμπερός θρησκευτικός γάμος του Ρενιέ με την Κέλι που όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ως ο «γάμος του αιώνα» είχε γίνει στις 19 Απριλίου του 1956. Η Γκρέις Κέλι με την υπέροχη ξανθή ομορφιά της είχε προλάβει να γίνει μεγάλη σταρ στην Αμερική ενώ είχε κερδίσει και Όσκαρ ερμηνείας για την «Χωριατοπούλα» σε σκηνοθεσία Τζορτζ Σίτον, το 1954.

Τον Ρενιέ στην ταινία ερμηνεύει ο Τιμ Ροθ, η Παθ Βέγκα την Μαρία Κάλλας και ο Ρόμπερτ Λίντσει τον Ωνάση ενώ παίζουν ακόμη οι Φρανκ Λανγκέλα και Πάρκερ Πόζει.

Στην ταινία έχει γίνει υποδειγματική δουλειά όσον αφορά στα κοστούμια, τα σκηνικά και τα κοσμήματα που φορά η Κίντμαν (είναι του οίκου Cartier) ενώ λέγεται πως η Γκρέις Κέλι, μητέρα της Καρολίνας, του Αλβέρτου και της πιο ατίθασης, της Στεφανί, εμφανίζεται και ως το πρόσωπο που επηρέαζε και συμβούλευε σε θέματα διπλωματίας τον σύζυγο της Ρενιέ.

*Ο Αλβέρτος να θυμίσουμε πως είχε επισκεφθεί και στην Πάτρα όταν η πόλη διεκδίκησε την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων πριν από μερικά χρόνια, χωρίς επιτυχία.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight