Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της νέας ταινίας "Από Έρωτα" με τους Αθερίδη, Καρύδη και Βλαντή

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την πρεμιέρα της νέας ται...

Το φιλμ από 4 Δεκεμβρίου 2014 θα προβάλλεται και στις αίθουσες της Πάτρας

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα την επόμενη Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες (αναμένεται και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, στην Πάτρα) σε διανομή από την εταιρεία Village Films.

O λόγος για τη νέα ελληνική ταινία «Από Έρωτα», η επίσημη πρεμιέρα της οποίας έγινε με μεγάλη επιτυχία την προχθεσινή Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 το βράδυ στα Village Cinemas, στο Φάληρο, στην Αθήνα. Παρόντες ήσαν φυσικά οι πρωταγωνιστές Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη και Παναγιώτα Βλαντή.

Αγάπη, συγκίνηση, θαυμασμός και γέλιο κυριάρχησαν στις αντιδράσεις των καλεσμένων που παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, ο παλιός και αγαπητός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν πολλοί συνάδελφοι από το χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου και του ευρύτερου καλλιτεχνικού χώρου που συνεχάρησαν με τα θερμότερα λόγια τόσο τον δημιουργό Θοδωρή Αθερίδη που υπογράφει και την σκηνοθεσία όσο και τους άλλους συντελεστές.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης που ερμηνεύει κι ένα ρόλο στην ταινία, ο Τζώνης Καλημέρης, ο διακεκριμένος σκηνογράφος Διονύσης Φωτόπουλος, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Τζένη Θεωνά, η Γωγώ Μπρέμπου, η Τζένη Μπότση, η Τάνια Τρύπη, η Αχαιή μουσικός Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο Ντίνος Καρύδης, ο Κωνσταντής και η Ελμίνα Σπυροπούλου, η Έλενα Σκουλά, ο Γιώργος Καρτάλης, η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η Ρέα Τουτουντζή, ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, o Λευτέρης Ελευθερίου, η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Λένα Κιστοπούλου, ο κριτικός κινηματογράφου και συνεργάτης της εκπομπής της Ελένης Μενεγάκη, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, οι οποίοι απόλαυσαν την υπέροχη βραδιά.

Μαζί ήσαν και οι συμπαραγωγοί της ταινίας Κώστας Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Τρύφων καθώς και εκπρόσωποι του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και της Nova.

Η ταινία (το τρέιλερ της ήδη προβάλλεται και στα Ster cinemas, στην Πάτρα) φάνηκε να αρέσει στο κοινό και η υπόθεση αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο πάρτι που ακολούθησε στο φουαγιέ της Gold Class στα Village Cinemas στο Φάληρο.

Σε όσους περιμένουν μια ρομαντική κλισέ ιστορία απλά ενός έρωτα, ο Θοδωρής Αθερίδης προσφέρει μια ιστορία με βάθος, που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα και γεμίζει τον θεατή ερωτήματα, γέλιο, συγκίνηση και συναισθήματα, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Village Films. Από έρωτα επιλέγουμε τα σημαντικά στη ζωή, και μέσα από έρωτα τελικά βλέπουμε τον κόσμο και ορίζουμε τις αλήθειες, τις αξίες, τους ανθρώπους και τα όνειρά μας.

Η υπόθεση:

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης.

Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Η ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο επιτυχημένο θεατρικό έργο του Θοδωρή Αθερίδη, έχει διασκευαστεί σε ένα πλούσιο κινηματογραφικό παζλ χαρακτήρων και καταστάσεων. Στόχος του στη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά (μετά το «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο») ήταν να “ξεδιπλώσει” την ιστορία σε μια εμπειρία που απορροφά και παρασύρει το θεατή σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα που τον προτρέπουν να αναζητήσει και τις δικές του αλήθειες. Η αφήγηση γίνεται σε δύο χρόνους, της μνήμης και του παρόντος, ενώ η ιστορία έχει εμπλουτιστεί με χαρακτήρες, τοποθεσίες και γεγονότα που δίνουν στην ταινία επιπλέον δυναμική και κρατάνε αμείωτη την περιέργεια και το ενδιαφέρον.

Η συνεχής δράση περνάει από το γέλιο στη συγκίνηση, από την αποκάλυψη στην αναζήτηση της αλήθειας, υποκειμενικής και αντικειμενικής.

Διανομή ρόλων:

ΑΝΤΩΝΗΣ - Θοδωρής Αθερίδης

ΑΝΝΑ - Σμαράγδα Καρύδη

ΝΑΤΑΣΑ - Παναγιώτα Βλαντή

ΝΙΚΟΣ – Γιώργος Χρυσοστόμου

ΑΛΕΞΗΣ – Γιάννος Περλέγκας

ΣΟΦΙΑ - Μάρθα Καραγιάννη

ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Συντελεστές:

Σενάριο- Σκηνοθεσία: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ

Σκηνογράφος: ΕΥΑ ΝΑΘΕΝΑ

Ενδυματολόγος: ΒΑΣΩ ΤΡΑΝΙΔΟΥ

Μοντάζ: ΛΑΜΠΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Οργάνωση παραγωγής: ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Μουσική: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΒΑΣ

Διεύθυνση φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Executive producer: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΥΦΩΝ

Παραγωγοί: ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Το τραγούδι της ταινίας, σε στίχους Θοδωρή Αθερίδη, ερμηνεύει η Ελεονώρα Ζουγανέλη σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Η Ελεονώρα Ζουγανέλη εμφανίζεται και στην ταινία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight