Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γνωρίστε τα λευκά ταξί της Πάτρας - Κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους

Γνωρίστε τα λευκά ταξί της Πάτρας - Κυκλ...
Βγενόπουλος Φάνης

Κυκλοφορούν ήδη τέσσερα στην Δυτική Ελλάδα

Αυτά τα ταξί δεν θα τα βρείτε σε πιάτσα, εάν τα δείτε στο δρόμο και τους κάνετε νόημα δεν θα σταματήσουν να σας πάρουν, δεν έχουν ταξίμετρο, ούτε και συγκεκριμένη ταρίφα.

Έρχονται στην πόρτα σας να σας παραλάβουν, μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης, αφού έχει συμφωνηθεί η διαδρομή και η τιμή.

Είναι τα «λευκά ταξί» ή ταξί ειδικής μίσθωσης. Πρόκειται για πολυτελή μίνι βαν λευκού χρώματος, για έξι με οχτώ επιβάτες και με ειδική άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κυκλοφορούν μόλις τέσσερα, εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Το thebest.gr μίλησε με τον Πατρινό Νίκο Βικέντιο της εταιρείας «Van Taxi Patras» ο οποίος είναι οδηγός σε ένα από τα «λευκά ταξί».

Αν και ο ίδιος μπήκε «κατά τύχη» όπως λέει στη δουλειά, διαβάζοντας την προκήρυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη χορήγηση των αδειών και αποφάσισε να επενδύσει στην αγορά, δεν το μετάνιωσε.

«Το καλοκαίρι υπάρχει πολύ δουλειά με τους τουρίστες και τα πράγματα είναι καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος συνεργάζεται με ταξιδιωτικά γραφεία και τουριστικές εταιρείες, μέσω των οποίων βρίσκει τους πελάτες.

Τα δρομολόγια είναι συνήθως η μετακίνηση των τουριστών από λιμάνια και αεροδρόμια, αλλά και οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις σε τουριστικά αξιοθέατα.

Το χειμώνα όμως, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Είναι η περίοδος της «συντήρησης», ωστόσο υπάρχει δουλειά.

«Εκ των πραγμάτων δουλεύουμε με τουρίστες. Η κρίση στην αγορά και ιδιαίτερα στον κλάδο των μεταφορών δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για τους εγχώριους πελάτες», εξηγεί ο κ. Βικέντιος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποκλείονται οι Έλληνες.

Οι τιμές στα λευκά ταξί είναι αυξημένες σε σχέση με τα κανονικά (περίπου κατά 50%), ωστόσο είναι πιο συμφέρουσες σε περίπτωση που θέλει να ταξιδεύσει μια ομάδα έξι έως οχτώ ατόμων.

Τότε είναι πιο οικονομική η λύση του λευκού ταξί καθώς στην περίπτωση των κανονικών ταξί θα απαιτούνταν δυο οχήματα. Το ίδιο ισχύει και με την ενοικίαση ΙΧ.

Οι ιδιοκτήτες των λευκών ταξί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο προς τους τουρίστες, όσο και προς του εγχώριους πελάτες.

Ούτως η άλλως τα λευκά ταξί είναι πολυτελή, με μεγάλους χώρους αποσκευών, άνετα καθίσματα, κλιματισμό και ασύρματο διαδίκτυο. Επιπλέον οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσφέρουν άνετο και ασφαλές ταξίδι, ενώ θα πρέπει να έχουν γνώσεις ξένων γλωσσών αλλά και της ιστορίας.

Η διαφήμιση γίνεται από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω διαδικτύου.

«Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους πελάτες είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία, ασφάλεια και συνέπεια στις υπηρεσίες μας ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες των πελατών μας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Βικέντιος.

INFO

Τα 9θέσια επιβατηγά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα ειδικής μίσθωσης  έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, οι οποίες διασφαλίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Τα οχήματα κοστίζουν περί τις 50.000 ευρώ καινούργια ενώ μεταχειρισμένα η τιμή τους πέφτει στο μισό.

Το παράβολο στο υπουργείο Μεταφορών στοιχίζει 1.100 ευρώ

Η άδεια εκδίδεται με κρατική παραχώρηση και έχει μηδενική αξία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις