Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφτασαν οι "έξυπνες" στάσεις- Τέρμα η αναμονή λεωφορείου στα ...τυφλά- Και για πιο προχωρημένους, στάση στο ...smartphone

Πάτρα: Έφτασαν οι "έξυπνες" στ...

4 από τις πινακίδες αυτές θα είναι με φωτοβολταϊκό

Η Πάτρα αποκτά "'έξυπνες" στάσεις και οι Πατρινοί θα πάψουν να περιμένουν το λεωφορείο στα τυφλά κοιτάζοντας το ρολόι τους και μαντεύοντας τι ώρα θα φτάσει το ...επόμενο. Δημότες χωρίς...ρόδα  και επισκέπτες επίσης θα πάψουν να ρωτούν τον ...περιπτερά και τον περαστικό  "ποιό λεωφορείο περνάει απ΄πο δω", "με ποιά γραμμή φτάνω Ζαρουχλέικα" και  άλλα τέτοια που συνέβαιναν στην Πάτρα και δεν πολυθύμιζαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Από χθες, άρχισαν να τοποθετούνται ιστοί και πινακίδες στο κέντρο της Πάτρας για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ενημερωτικών πινάκων στο πλαίσιο του προγράμματος SUMMIT που υλοποιεί η ΑΔΕΠ.

Έχουν ήδη τοποθετηθεί πίνακες στη δασταύρωση των οδών Κορίνθου και Μιαούλη, στην αφετηρία του Ταραμπούρα (ΤΕΙ) στην περιοχή του Αγ. Παύλου, στην Μαιζώνος, στο ύψος της Τριών Ναυάρχων και στη διασταύρωση Γεροκωστοπούλου και Κανακάρη.

Η εγκατάσταση συνεχίζεται και όπως πληροφορείται το thebest.gr θα μπούν συνολικά 30 πινακίδες (3 τύπων, 4 γραμμών, 2 γραμμών και πλήρους οθόνης), ενώ 4 από αυτές θα είναι με φωτοβολταϊκό.

Εκτός από τις έξυπνες στάσεις, πληροφορία για το πότε φτάνει το επόμενο λεωφορείο κάθε γραμμής σε όλες τις στάσεις του δικτύου θα είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο και από το internet  και από  smart phones.

Με το που θα αρχίσουν να λειτουργούν οι έξυπνες στάσεις, εντός του επομενου μήνα, το Αστικό ΚΤΕΛ αναμένεται να εφαρμόσει το «έξυπνο» εισιτήριο, δηλαδή προπληρωμένες κάρτες ο κάτοχος των οποίων θα τις "χτυπά" σε ειδικό μηχάνημα που θα εγκατασταθεί σε όλα τα λεωφορεία.


Γ. Κοντογεωργοπούλου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις