Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Νέα συνδικαλιστική παράταξη στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: Νέα συνδικαλιστική παράταξη στο Ε...

Η δημόσια διακήρυξη των μελών που την αποτελούν

Στη δημιουργία μιας νέας παράταξης κατέληξαν μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας έπειτα - οπως τονίζουν -απο τις ραγδαίες αλλαγές στο πολιτικό και συνδικαλιστικό σκηνικό.

Όπως επισημαίνουν στη δημόσια διακήρυξη τους:

«Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία (ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ)» αποτελεί τη διευρυμένη ενωτική συνδικαλιστική συμμαχία που εκφράζει τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας, αγωνίζεται για την καταπολέμηση της ανεργίας και τη διασφάλιση της εργασίας.

Επιδιώκει την ανάληψη δράσεων με φορείς του πολιτισμού, της διανόησης, του πνεύματος. Δράσεις για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, καταπολεμώντας φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας όπως τα ναρκωτικά, ο ρατσισμός κ.ά.

Εστιάζει στις ομάδες που υποφέρουν περισσότερο από τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και εισηγείται τη δημιουργία γραμματειών για τους Νέους, τις Γυναίκες. Επαγρυπνεί για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων δημιουργώντας αντίστοιχη γραμματεία.

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ δεν αποτελεί βραχίονα κανενός κόμματος, αλλά ΠΑΡΑΤΑΞΗ των εργαζομένων της πόλης, που εντάσσονται στο πλαίσιο των ευρύτερων δημοκρατικών δυνάμεων με σαφές πολιτικό, ιδεολογικό και προοδευτικό πρόσημο.

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ εντάσσει στις γραμμές της και συνακόλουθα εκφράζει τις δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται, αρχές, ιδέες και πρακτικές που προσδιορίζουν τους δημοκράτες, κοινωνικούς αγωνιστές που έχουν ταχθεί με τα συμφέροντα των μη προνομιούχων, των δυνάμεων της εργασίας των απομάχων της, των ανέργων. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, ως μετεξέλιξη μιας μεγάλης συνδικαλιστικής παράταξης των εργαζομένων, υπερβαίνει τα κομματικά σύνορα και καθιστά την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, από υπόθεση μικρών προπαγανδιστικών κύκλων, εφαρμοσμένη πρακτική στο Συνδικαλιστικό Κίνημα της πόλης μας.

Γι’ αυτό η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ δε δέχεται μαθήματα αυτονομίας. Εμείς ανήκουμε στο χώρο των εργαζομένων που παραδίδουν, μέσα από τους κοινωνικούς τους αγώνες, μαθήματα αυτονομίας και σεβασμού στην αυτόνομη στρατηγική του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Το κάναμε στο παρελθόν, το κάνουμε με ευθύνη και καθαρότητα και σήμερα.

Αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη, ισχυρά συνδικάτα, εργατική αλληλεγγύη, ανοικτή κοινωνία.

Συγκρουόμαστε με τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος.

Υπερασπιζόμαστε το δίκαιο του εργαζόμενου.

Προτείνουμε ριζοσπαστικές και πρακτικές λύσεις για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και την ανάπτυξη.

Μιλάμε με σθένος για την ανισότητα, για την κοινωνική αδικία.

Είμαστε ενάντιοι στο συγκεντρωτισμό και σε κάθε αντίληψη πατερναλισμού και περιορισμού των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Όλους εμάς που συγκροτούμε τη ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, μας ενώνει το πείσμα για την αλλαγή της εικόνας της χώρας μας, που σέρνεται τυφλά από οργανωμένες ομάδες συμφερόντων και ζει κάτω από ένα καθεστώς φαυλότητας, ευνοιοκρατίας και ανισότητας. Δεν ανεχόμαστε την κοινωνική αδικία, τη διάχυτη βία, την οικονομική καθίζηση, την ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας, τον περιθωριοποιημένο πολιτισμό, το χαμηλό επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, το μίσος, την έλλειψη ελπίδας, την ισοπέδωση προς τα κάτω.

 

Μας ενώνει η απογοήτευση της κατάργησης του κοινωνικού κράτους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που οραματίστηκαν οι χιλιάδες αγωνιστές της εργατικής τάξης. Δεν είναι αυτή η προοδευτική, ανοικτή και ισχυρή Ελλάδα που οραματίζονται σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, οι κοινωνικοί αγωνιστές και οι εργαζόμενοι.

 

Αγωνιζόμαστε για την ενότητα της εργατικής τάξης, την επαναφορά των κεκτημένων μας.

 

 

Ως εδώ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Εμείς λέμε, δεν θα τους περάσει. Ως εδώ. Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο για να απαρνηθούμε τώρα το ποιοι είμαστε.

 

Σταθεροί στις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, μπορούμε να φανούμε και σήμερα άξιοι των δημοκρατικών παραδόσεων της εργατικής τάξης της πόλης μας. Στο χέρι μας είναι να πάρουμε πίσω τη χώρα μας από τις ολιγαρχίες και τα ισχυρά οργανωμένα συμφέροντα, που ακόμα και σήμερα απολαμβάνουν σκανδαλώδη οφέλη εις βάρος των πολλών.

 

Με τη δύναμη των εργαζομένων και τη δυναμική των συνδικάτων, μπορούμε να πιστέψουμε και να υλοποιήσουμε το όραμα μιας καλύτερης Ελλάδας, με τους εργαζόμενους και τους πολίτες όρθιους και δυνατούς"!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις