Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπαράζ καταλήψεων στα ΑΕΙ μετά την πρόταση Φορτσάκη

Μπαράζ καταλήψεων στα ΑΕΙ μετά την πρότα...

Περί διενέργειας ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων

Συνεχίζεται η αναταραχή στην Παιδεία καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης οι φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αποφάσισαν κατάληψη έως την ερχόμενη Τετάρτη σε συνέχεια της χθεσινοβραδυνής παρόμοιας απόφασης των φοιτητών της Νομικής Αθηνών που έχουν ανακοινώσει ότι θα την συνεχίζουν έως αύριο. Υπό κατάληψη είναι την ίδια ώρα και το Οικονομικό της Νομικής.

Παράλληλα, στην Πάτρα και για πέμπτη εβδομάδα υπό κατάληψη βρίσκεται το τμήμα Μηχανικών με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο.

Υπό κατάληψη είναι και άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην περιφέρεια ενώ το πρωί συμβολική κατάληψη έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητές του ΜΑΣ οι οποίοι και ανήρτησαν πανό ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσουν οι φοιτητές σε ΑΣΟΕΕ και Ιατρική Σχολή εάν θα προχωρήσουν και αυτοί σε καταλήψεις.

Ένταση σημειώθηκε χθες στη σύγκλητο της πρυτανείας του Πολυτεχνείου όταν ομάδα φοιτητών εισήλθε και διέκοψε την συνεδρίαση. Ο πρύτανης του ιδρύματος δέχθηκε τους φοιτητές, τους είπε ότι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και στη συνέχεια τους ζήτησε να αποχωρήσουν.

Εκείνοι όμως δεν έφευγαν ζητώντας επίμονα από τα μέλη της συγκλήτου να τοποθετηθούν επί της πρότασης Φορτσάκη για λήψη αποφάσεων από τους φοιτητές για μείζονα θέματα μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος.

Οι φοιτητές ζητούσαν επίμονα από τα μέλη να καταδικάσουν την πρόταση υπογράφοντας συγκεκριμένο κείμενο και τελικά η συνεδρίαση διεκόπη και οι φοιτητές παρέμειναν στον χώρο, κάτι που συνεχίζει να ισχύει και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα και σε άλλο σημείο συνεχίζεται η συνεδρίαση της συγκλήτου.

Πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις