Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ζήτησε από τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, να απομακρυνθούν τα Νατοϊκά πλοία από το λιμάνι

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ζήτη...

Ο κ. Πελετίδης αναφέρει ότι οι νέες θρασείς παραβιάσεις από τους Τούρκους των Ελληνικών χωρικών υδάτων δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί εγγύηση ασφάλειας

Δήλωση – παρέμβαση έκανε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης όσον αφορά στην παρουσία των Νατοικών πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας στο πλαίσιο της άσκησης «Αριάδνη 2014». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Πατρέων, «έκανα τηλεφωνική παρέμβαση στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, ζητώντας να απομακρυνθούν τώρα τα Νατοϊκά πολεμικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη Πάτρα.

Αυτός ο στόλος βρίσκεται εδώ στα πλαίσια κοινής άσκησης που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό με μονάδες του ΝΑΤΟ, από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη και διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Πατραϊκού. Ενώνουμε τη φωνή μας με το Αντιιμπεριαλιστικό-Φιλειρηνικό Κίνημα και απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέες προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο τους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες, επιβεβαιώνουν ότι οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες της χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις