Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Το κυκλοφοριακό χάος και το παράνομο παρκάρισμα στους δρόμους της Πάτρας έφθασαν στη... Βουλή

Το κυκλοφοριακό χάος και το παράνομο παρ...

Μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκου Τσούκαλ

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ν. Τσούκαλης σχετικά με το κυκλοφοριακό χάος που έχει προκληθεί στην Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις λόγω παράνομης στάθμευσης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Εικόνες κυκλοφοριακού χάους επικρατούν στα αστικά κέντρα της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Πάτρας, λόγω της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι και διαβάσεις πεζών έχουν καταληφθεί από αυτοκίνητα και άλλα μηχανοκίνητα οχήματα, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα, απαξίωση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και γενικότερα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας η αρμοδιότητα του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης έχει περιέλθει αποκλειστικά στον τομέα ευθύνης της Αστυνομίας, η οποία, έχοντας πλέον αναλάβει πολλές αρμοδιότητες και χωρίς την απαραίτητη στελέχωση, αδυνατεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά, προχωρώντας στον έλεγχο και στην επίδοση κλήσεων κυρίως έπειτα από καταγγελίες πολιτών, γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία μιας γενικότερης αίσθησης αναρχίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο από την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της αστυνόμευσης στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ιδιαίτερα μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας;

- Ποια μέτρα προτίθεται να υιοθετήσει ώστε να μπορέσει η Ελληνική Αστυνομία να ανταποκριθεί στις νέες αυξημένες της αρμοδιότητες;»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις