Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ γεμίζουν καθημερινά από φοιτητές - Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια;

Τα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων και των ...

Οι αλλαγές αυτές έχουν επίπτωση και στις μεθόδους διεκδίκησης των αιτημάτων των φοιτητών

Γεμίζουν καθημερινά τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και ΤΕΙ της χώρας από φοιτητές όλων των ετών. Συρροή δεν καταγράφεται μόνο από τους ενθουσιώδεις πρωτοετείς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο πανεπιστήμιο-ενήλικη ζωή, αλλά και από τους φοιτητές μεγαλύτερων ετών.

Ετσι, παρατηρείται μία θεμελιώδης αλλαγή στη λειτουργία των ΑΕΙ, σε σχέση με τους χαλαρούς ρυθμούς φοίτησης τους οποίους, την προηγούμενη 30ετία, ακολουθούσε μια μεγάλη μάζα φοιτητών.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η kathimerini.gr πλέον η αδυναμία των οικογενειών να στηρίξουν επί μακρόν τις σπουδές των παιδιών, όπως συνέβαινε τα χρόνια της ευημερίας, η αγωνία των παιδιών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους για να αναζητήσουν το μέλλον τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, καθώς και ο κίνδυνος της διαγραφής, αποτελούν τις τρεις βασικές αιτίες αύξησης της παρακολούθησης και πιο ενεργού συμμετοχής στα πανεπιστημιακά δρώμενα.

Η αλλαγή αυτή που παρατηρείται στη λειτουργία των ΑΕΙ/ΤΕΙ έχει προκαλέσει σημαντικές ανατροπές ακόμη και στην τακτική των φοιτητικών παρατάξεων. Ετσι, η μεταπολιτευτική παράδοση των συχνών και πολυήμερων καταλήψεων σχολών εκπνέει και πλέον οι παρατάξεις συνήθως προτείνουν -ως μέσο αντίδρασης- μόνο μονοήμερες καταλήψεις σχολών.

Επιπλέον η διαγραφή των λιμναζόντων φοιτητών με την εφαρμογή του νέου νόμου 4009 ωθεί πολλούς από τους «αιώνιους» φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, αλλά και τους ενεργούς να μη θέλουν να καθυστερούν υπό τον φόβο της υπέρβασης του ανώτατου χρόνου σπουδών.

Οι αλλαγές αυτές έχουν επίπτωση και στις μεθόδους διεκδίκησης των αιτημάτων των φοιτητών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις