Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και μπασίστας των "Cream", Τζακ Μπρους - ΒΙΝΤΕΟ

Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής και μπασ...

Σε ηλίκία 71 ετών

Ο Βρετανός τραγουδιστής και μπασίστας των "Cream", έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στο Suffolk, σε ηλικία 71 ετών. Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του Μπρους, με ανάρτηση  στον προσωπικό λογαριασμό τoυ αξέχαστου μουσικού, στο facebook.

«Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνουμε, εμείς η οικογένεια του Τζακ, ότι ο αγαπημένος μας Τζακ: Ο σύζυγος, πατέρας, παππούς και θρύλος (της μουσικής) έφυγε από τη ζωή. Ο κόσμος της μουσικής θα είναι φτωχότερος χωρίς αυτόν, αλλά θα ζει στις καρδιές μας μέσω της μουσικής του για πάντα» έγραφε η ανακοίνωση στο Facebook.

Ο Μπρους είχε ερμηνεύσει και γράψει σπουδαία τραγούδια όπως "White Room," "SWLABR," και "Sunshine of Your Love," το οποίο είχε συνυπογράψει μαζί με τον Ερικ Κλάπτον. Οι Cream συστήθηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το καλοκαίρι του 1966 και αποτελούνταν από τον Έρικ Κλάπτον στην κιθάρα, τον Τζακ Μπρους στο μπάσο και τα φωνητικα και τον Τζίντζερ Μπέηκερ. Μέσα σε τρία χρόνια κυκλοφόρησαν 4 δισκογραφικές δουλειές και τραγούδια που κατέκτησαν την κορυφή των βρετανικών και αμερικανικών charts. Μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ "Wheels of Fire", τον Ιούλιο του 1968, τα μέλη του συγκροτήματος αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους. Στις 4 Οκτωβρίου 1968, ξεκίνησαν την τελευταία τους περιοδεία από το Όκλαντ της Καλιφόρνια, η οποία τελείωσε ακριβώς ένα μήνα αργότερα, στο Ρόουντ Άιλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Cream έδωσαν τις δύο τελευταίες τους συναυλίες στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, στις 25 και 26 Νοεμβρίου του 1968.

Το 1993, οι Cream επανενώθηκαν για μία εμφάνιση, στην τελετή ένταξης τους στο Rock and Roll Hall of Fame, συναυλία κατά την οποία έπαιξαν τα κομμάτια "Sunshine of Your Love", "Crossroads" και "Born Under a Bad Sign".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight