Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σχολείο της Ν. Υόρκης ακύρωσε τα γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας επειδή αφορά σε ένα ζευγάρι λεσβιών

Σχολείο της Ν. Υόρκης ακύρωσε τα γυρίσμα...

Στην ταινία παίζουν η Έλεν Πέιτζ και η Τζουλιάν Μουρ

Ένα καθολικό σχολείο αρρένων της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στην παραγωγή της ταινίας «Freeheld» για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων στον χώρο του.

Στην ταινία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πρωταγωνιστούν η ηθοποιός Έλεν Πέιτζ, υποδυόμενη μία μηχανικό αυτοκινήτων και η Τζουλιάν Μουρ, που υποδύεται τη Λόρελ Χέστελ, μία καρκινοπαθή ντετέκτιβ της αστυνομίας ενώ παράλληλα οι δυο τους είναι ζευγάρι. Ο χώρος του σχολείου επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα ως το δημαρχείο όπου το ομόφυλο ζευγάρι προσπαθεί να επισημοποιήσει τη σχέση του, προκειμένου η μηχανικός να αποκτήσει οικονομικά δικαιώματα στα περιουσιακά στοιχεία της ντετέκτιβ, έπειτα από τον επικείμενο θάνατό της.

Και ενώ το σχολείο είχε δώσει την άδειά του για τα απαραίτητα γυρίσματα, ξαφνικά ανακάλεσε κάνοντας τον παραγωγό της ταινίας Μικαέλ Σάμπεργκ να πιστεύει πως η θεματολογία της ταινίας ευθύνεται για την αλλαγή αυτή. Μάλιστα ο ίδιος ο Σάμπεργκ, συνέταξε μία επιστολή διμαρτυρίας προς τον διευθυντή του σχολείου όπου εξηγεί ότι η ταινία δεν πραγματεύεται έναν ομοφυλοφιλικό γάμο αλλά την προσπάθεια για την αναγνώριση της αξιοπρέπειας μιας γυναίκας, η οποία ήταν και γενναία δημόσια υπάλληλος. «Πιστεύω πως το θέμα της ταινίας είναι ακριβώς αυτό που εννοούσε ο Πάπας Φραγκίσκος όταν κάλεσε την εκκλησία να αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους», συμπλήρωσε.

Η Κέλι Μπους, επίσης παραγωγός της ταινίας τόνισε: «Το γεγονός ότι η ταινία μας απορρίφθηκε από το συγκεκριμένο χώρο, λόγω της έμφασής της σε ένα ομόφυλο ζευγάρι που παλεύει για δικαιώματα, αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι τελικά να ειπωθεί αυτή η ιστορία».

Η ίδια η Έλεν Πέιτζ, 27 ετών, ανακοίνωσε δημοσίως τον Φεβρουάριο του 2013 πως είναι ομοφυλόφιλη σε συνέδριο της οργάνωσης «Human Rights Campaign».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ανάρτησε ένα σχόλιο υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι καθώς επίσης έστειλε και την υποστήριξη της στους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου λέγοντας : «Η θρησκεία που δικαιολογεί τη μισαλλοδοξία με στεναχωρεί».

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα το 2006 και είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα του αμερικανικού Τύπου.

Η Τζουλιάν Μουρ είχε παίξει ξανά μία ομοφυλόφιλη γυναίκα στο "The Kids are all right" της Λίζα Τσολοντένκο το 2010 πλάι στην Ανέτ Μπένινγκ και τον Μάρκ Ράφαλο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight