Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Φέσια" παντού αφήνουν πολίτες και επιχειρηματίες – "Χρώστα μου να σου χρωστώ", το νέο "σλόγκαν" στην πόλη

Πάτρα: "Φέσια" παντού αφήνουν ...

Οφειλές σε φροντιστήρια, μίνι μάρκετ, προμηθευτές, αποθήκες και όπου αλλού φανταστεί κανείς

Πάει το «φέσι»… σύννεφο στην αγορά της Πάτρας καθώς λιγοστοί συμπολίτες μπορούν να καλύψουν με τα πενιχρά τους έσοδα τις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενώ ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα για μεγάλη μερίδα των επιχειρηματιών της πόλης.

Έτσι οι οφειλές των πάντων κατά πάντων πάνε κι έρχονται με ότι και να συνεπάγεται αυτό για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που δεν έχουν ρευστότητα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Και που δεν λειτουργεί και πάλι το παλιό γνωστό «τεφτέρι»: Γονείς αδυνατούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια των παιδιών τους, νοικοκυρές ζητούν από τους ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ να τα.. «γράψουν», επιχειρηματίες χρωστούν σε αποθήκες και προμηθευτές, και πάει λέγοντας.

Πολλές φορές μάλιστα τα "βρίσκουν" σε είδος. Έτσι για παράδειγμα εάν ένα νυχτερινό μαγαζί χρωστάει στον προμηθευτή τον καλεί ένα Σάββατο βράδυ να του βάλει τα ποτά και να... πατσίσουν.

Τα μετρητά είναι είδος υπό εξαφάνιση στις συνοικίες της πόλης, οι ξένοι όμως από όπου εισάγουν προϊόντα οι Πατρινοί καταστηματάρχες δεν… παίζουν. Ζητούν να πληρώνονται με μετρητά κάθε παραγγελία που τους γίνεται από την Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό φέρνει σε μεγάλο αδιέξοδο τους επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι βλέπουν το «τεφτέρι» τους να είναι γεμάτο με οφειλές αλλά τα ταμεία του άδεια, κάθε φορά που θέλουν να κάνουν παραγγελίες… Έτσι λοιπόν κάνουν λίγες προμήθειες (αφού οι Τράπεζες έχουν κόψει τα δανεικά) με μεγαλύτερο κόστος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στις πολυεθνικές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις