Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τις συμβάσεις στους Δήμους και τα ...ραβασάκια του Εισαγγελέα που έφτασαν και στον Δήμο Πάτρας

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τις συμβάσεις...

Μητσοτάκης και Μητρόπουλος σε σκληρή αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε για άλλη μία φορά στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου στο Δημόσιο.

Η κόντρα ανάβει ακόμη περισσότερο καθώς από την  Εισαγγελία Εφετών έχει κληθεί και θα παρουσιαστεί αύριο, η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, με αφορμή την προανακριτική εξέταση που έχει ξεκινήσει σε βάρος 5 δημάρχων της χώρας για την άρνησή τους να παραδώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων των δήμων.

Για την ίδια υπόθεση, προθεσμία έλαβε έως την ερχόμενη Τετάρτη έλαβε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος, ο οποίος αρνήθηκε να παραδώσει στοιχεία για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Οι δήμαρχοι προσέρχονται με την κατηγορία της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος.

Επίσης, έχουν κληθεί ο δήμαρχος Αγ. Ρέντη - Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Όλα σήμερα στηξ Βουλή ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σε γνωμοδότησή του είχε χαρακτηρίσει ως εργατολόγος παράνομες τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον τότε Δήμο Δραπετσώνας, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις επειδή απολύονται.

Από την πλευρά του ο Αλ. Μητρόπουλος απάντησε πως στο πόρισμά του δεν ανέφερε ότι οι προσλήψεις είναι παράνομες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε ότι, την περίοδο που καταρτίζονταν οι συμβάσεις, οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον Αλ. Μητρόπουλο, ο οποίος τότε ήταν δικηγόρος του Δήμου Δραπετσώνας, ζητώντας του να αποφανθεί αν πληρούν τα κριτήρια μονιμοποίησης.

«Οι εργαζόμενοι ήρθαν σε εσάς κ. Μητρόπουλε γιατί είστε εργατολόγος, ήσασταν δικηγόρος του Δήμου και είχατε γνωματεύσει ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια. Μάλιστα στο πόρισμα αναφέρεται ότι μία υπάλληλος έλεγε πως πήγε στον Αλ. Μητρόπουλο τη σύμβασή της και της είπε εν ψυχρώ ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ακόμη πως ο Δήμος Δραπετσώνας, μετά τη γνωμοδότηση Μητρόπουλου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έστειλε άλλα στοιχεία στο ΑΣΕΠ, το οποίο «παραπλανήθηκε και επικύρωσε στοιχεία εντελώς ανακριβή. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στη Δραπετσώνα αλλά και σε άλλους Δήμους και δείχνει πώς είχε στηθεί αυτή η φάμπρικα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν φωνάζοντας ότι η κυβέρνηση τα βάζει με «φουκαράδες», αλλά ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως η ζημία έφτασε τα 2,1 εκατ. ευρώ και ότι «άλλοι φουκαράδες είναι έξω που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση του διατάγματος γιατί δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις». «Ξέρουμε τι γινόταν. Θα το ερευνήσουμε όσο χρόνο και όσα μέσα και αν χρειαστούν» συμπλήρωσε.

«Καλό μου κάνετε με το πόρισμα που φέρατε», απάντησε ο κ. Μητρόπουλος, τονίζοντας πως δεν χαρακτήρισε παράνομες τις προσλήψεις, αλλά είπε στους συμβασιούχους ότι δεν πληρούν τις προυποθέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, «ότι κάποιοι τους έχουν εκμεταλλευθεί και αυτοί που τους διόρισαν τους κοροϊδεύουν».

Το νομοσχέδιο του του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διάθεση δημοσίων εγγράφων ψηφίσθηκε σήμερα επί της αρχής και η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη επί των άρθρων και των τροπολογιών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις