Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τύφλωση χρηστών

Τύφλωση χρηστών

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Πρόκειται για ουσιαστική και μεταφορική «τύφλωση» ή απλούστερον ταλαιπωρία και αδυναμία αναγνώσεως. Τι δεν είναι δυνατόν να διαβάσουν οι χρήστες; Πολλά και βασικά, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά τους.

Πρώτα απ’ όλα οι συνταγές φαρμάκων. Τα περισσότερα από τα ενημερωτικά σημειώματα τα οποία υπάρχουν στα κυτία των διαφόρων  φαρμάκων δεν διαβάζονται!! Είναι τόσο μικρά τα γράμματα  που απαιτείται μεγεθυντικός φακός για να διαβιβαστούν οι οδηγίες. Και πρέπει οπωσδήποτε να διαβάζονται από τους χρήστες. Οι κίνδυνοι από μη ενημέρωση των χρηστών είναι μεγάλοι. Άλλωστε αποτελεί και ασέβεια προς τους χρήστες. Τους δίδομεν δήθεν οδηγίες και στην πραγματικότητα αυτές είναι απρόσφορες. Πρόκειται για επισφαλή εμπαιγμό.

Δεύτερον. Τα διάφορα τρόφιμα ή συσκευασμένοι χυμοί. Προ ημερών αναζητούσα στα ενημερωτικά κυτίου χυμού να βρω την χώραν προελεύσεως  την ημερομηνία λήξεως και αν περιέχει συντηρητικά. Τελικώς δεν βρήκα τίποτε όσον και αν φαίνεται  απίθανον!! Είχε τις ενημερώσεις σε 5 -6 γλώσσες (δεν μας αφορούν αυτές) και ως εκ τούτου  τα γράμματα είχαν συρρικνωθεί τόσον πολύ που ήταν αδιάβαστα.

Τρίτον: Οδηγίες για καταπολέμηση εντόμων σε πολλά είναι αδύνατον να αναγνωστούν και οι κίνδυνοι για την ανθρώπινην ζωήν πάντα ελλοχεύουν.

Τέταρτον:  Τα ενημερωτικά σημειώματα των Τραπεζών,  Εφοριών και αυτά γράφονται με γράμματα «ψείρες» και δεν διαβάζονται.

Πέμπτον: Τα κείμενα των εφημερίδων και περιοδικών και αυτά στην ίδια κατηγορίαν. Οι πλείστοι διαβάζουν τους τίτλους και τα πλάγια  ή την εισαγωγή αν είναι με μεγαλύτερα γράμματα και κατόπιν πηγαίνουν σε άλλο τίτλο χωρίς να μάθουν λεπτομέρειες για κανένα θέμα. Μετροφύλλισμα χωρίς απόδοση.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές. Ιδίως για τα φάρμακα και τα τρόφιμα απαιτούμε όπως υπάρχουν ευανάγνωστες οδηγίες  και εμφανή τα χαρακτηριστικά χώρας προελεύσεως και ημερομηνίας λήξεως καθώς και τα περιεχόμενα συντηρητικά. Δεν είναι δυνατόν να είμεθα στο σκοτάδι της ενημερώσεως επειδή έτσι το θέλουν οι επιχειρηματίες. Να προσαρμοσθούν στις ανάγκες εκείνων οι οποίοι τους συντηρούν. Άλλωστε και η προστασία στην υγεία προέχει από το χρήμα, αν το πιστεύουν αυτό οι επιχειρηματίες!!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις