Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Επιστολή στον Δήμαρχο για την καθαριότητα της περιοχής Λεύκας - Ιτεών

Πάτρα: Επιστολή στον Δήμαρχο για την καθ...

Από τον Λεωνίδα Μαργαρίτη

O γνωστός δικηγόρος Λεωνίδας Μαργαρίτης έστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Πατρέων για το πρόβλημα καθαριότητας πιυ αντιμετωπίζει η περιοχή Ιτεών - Λεύκας. Ο ίδιος σχολιάζει: "Το καλό να λέγεται και οι παραλήψεις να επισημαίνονται για το καλό όλων.

Με επιστολή μου συγχαίρω το Δήμαρχο Πατρέων και τις υπηρεσίες του για τις προσπάθειες διατηρήσεως μίας καθαρής πόλης. Όμως επισημαίνω και κάποιες παραλήψεις των υπηρεσιών. Στην επιστολή μου σημειώνω τα ακόλουθα :

Αξιότιμο Κύριο Κώστα Πελετίδη Δήμαρχο Πατρέων

Αγαπητέ μου κ. Δήμαρχε, Χαίρε.

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας συγχαρώ τόσο προσωπικά όσο και τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, μια και τον τελευταίο καιρό γίνεται εμφανής η προσπάθεια για να παραμένει πάντα η πόλη καθαρή.

Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας του καθαρισμού μικρής πλατείας στη διασταύρωση των οδών Ακρωτηρίου και Γλαύκου η οποία ατυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν μόνιμο ενδιαίτημα των Ευρωπαίων Ρομά και ένας διαρκής σκουπιδότοπος .

Επειδή ενδεχομένως θα μην έχει περιπέσει στην αντίληψη των υπηρεσιών του Δήμου ή να μην έχει γίνει κάποια γνωστοποίηση του προβλήματος θεωρώ υποχρέωσή μου, αφού τελώ σε γνώση, να ενημερώσω για προβλήματα καθαριότητας της περιοχής μου, για τα οποία είναι ανάγκη να επιδείξει το ενδιαφέρον της η αντίστοιχη υπηρεσία.

Το ένα είναι ο καθαρισμός αμφοτέρων των πεζοδρομίων των οδών εκατέρωθεν του ποταμού Γλαύκου.

Τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα άχρηστα υλικά τα οποία ατυχώς, απορρίπτουν διερχόμενοι και υπάρχει αισθητική ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου που δεν αρμόζει στον πολιτισμό μας.

Το δεύτερο αφορά χώρο παραπλεύρως της Χαρτοποιίας πρώην Καγιάφα, όπου υπάρχει συστάδα πλατάνων κι ο χώρος έχει καταστεί χώρος απόρριψης στερεών αποβλήτων, κυρίως οικιακών συσκευών.

Και το τελευταίο, που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν, είναι μια αρκετά μεγάλη έκταση όπισθεν της Βιομηχανίας Ζαχαροπλαστικής «ΕΝΤΕΛΒΑΪΣ» στην περιοχή Ιτεών-Λεύκας, η οποία είναι απερίφραχτη και εγκαταλελειμμένη .

Αυτή η έκταση έχει καταστεί άτυπα αλλά ουσιαστικά , χώρος απόρριψης οικοδομικών και πάσης φύσεως υλικών. Εκεί έχουν αναπτυχθεί χόρτα τα οποία σήμερα είναι ξερά και ανά πάσα στιγμή υπάρχει άμεσος κίνδυνος πυρκαγιάς ,κάτι που συνέβη προ έτους και κινδύνευσε ολόκληρη η περιοχή.

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος δεν τιμά κανένα και πολύ περισσότερο το Δήμο μας.

Παρακαλώ, να γίνει μια αυτοψία από υπεύθυνο του τομέα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα καταγγελλόμενα και με εντολή σας, να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Με την ελπίδα πως θα θελήσετε να αντιμετωπίσετε άμεσα τα θιγόμενα ζητήματα , ευχαριστώ εκ των προτέρων και διατελώ με κάθε τιμή".

Ένας υπεύθυνος πολίτης και γιά την αντιγραφή:

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις