Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Nομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: "Aπαράδεκτες οι παρακρατήσεις ασφαλιστικών εισφορών από κοινοτικές ενισχύσεις"

Nομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Αχαΐας: "Aπαράδεκτ...

Ανακοίνωση για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

"Οι οποιεσδήποτε σκέψεις παρακράτησης ασφαλιστικών εισφορών από τις κοινοτικές ενισχύσεις που παρέχονται στους αγρότες είναι απαράδεκτες και αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρας μας.

Τυχόν  διαδικασία συμψηφισμού πρέπει να γίνεται μόνο στις πληρωμές κρατικών χρημάτων δηλαδή κατά την επιστροφή ΦΠΑ, ΕΦΚ Πετρελαίου και φόρου εισοδήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας τονίζει: "Στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η κατάργηση των εμποδίων στην παραγωγική λειτουργία των γεωργικών και  κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Σκοπός κάθε παρέμβασης της πρέπει να είναι η άρση των αντικινήτρων που καθημερινά θέτει το κράτος στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους και στους συνεταιρισμούς τους.

Για την επίλυσή τους δεν απαιτούνται ψευδεπίγραφες και ακριβοπληρωμένες μελέτες «απελευθέρωσης της αγοράς» αλλά κοινή λογική από τους διοικούντες.

Έτσι θεωρούμε ότι θα ισχύσει το αυτονόητο και θα συμπεριληφθούν και οι οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ στην ρύθμιση που θα γίνει για την εξόφληση των οφειλών που αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η μελλούμενη έξοδος από την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση πρέπει να διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των βαρών.

Η μελλούμενη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα πρέπει να στηριχτεί επιτέλους και στον πρωτογενή τομέα".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις