Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιοί και γιατί εισηγούνται διάλυση της ΔΗΜΑΡ

Ποιοί και γιατί εισηγούνται διάλυση της ΔΗΜΑΡ

Της Νίκης Ζορμπά από το capital

Μπορεί ο Φώτης Κουβέλης να κατάφερε να κερδίσει την ανοχή των βουλευτών του κατά το Συνέδριο παραμένοντας πρόεδρος παρά το κάλεσμά τους να αποχωρήσει, οι σχέσεις του όμως με τους υπόλοιπους εννέα βουλευτές, βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Εντός ολίγου άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, θα προσμετρά εννέα στο σύνολό της (συμπεριλαμβανομένου του Φ. Κουβέλη).

Η Νίκη Φούντα, η εκ Αιτωλοακαρνανίας ορμώμενη βουλευτής βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανεξαρτητοποίησης από το κόμμα και διατηρεί ανοιχτούς διαύλους (πολιτικής) επικοινωνίας με τον Σπύρο Λυκούδη, όπως γράφει στο capital η Νίκη Ζορμπά.

Από τους εναπομείναντες –οσονούπω- εννέα, οι Γιάννης Πανούσης και Γιώργος Κυρίτσης, τάσσονται υπέρ της διάλυσης του κόμματος, δια της μαζικής ανεξαρτητοποίησης όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η πρόταση διατυπώθηκε επισήμως από τον κ. Πανούση την περασμένη εβδομάδα, σε σύναξη των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ στην οικία της βουλευτού Πειραιά, Μ. Ρεπούση.

Με τον Γ. Πανούση, συντάχθηκε ολόθερμα ο Γ. Κυρίτσης, οι υπόλοιποι ωστόσο βουλευτές εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες ημέρες. Εντός των οποίων αναμένεται να συναντηθούν και με τον Φ. Κουβέλη, προκειμένου να επανεξετάσουν όλα τα τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα. Υπενθυμίζεται πάντως ότι χωρίς τη Ν. Φούντα και τους κκ Πανούση και Κυρίτση, η ΔΗΜΑΡ θα μετρά πλέον επτά βουλευτές.

Χρειάζεται η «αποσκίρτηση» μόλις άλλων δύο, προκειμένου να μην υφίσταται πλέον κι επισήμως κοινοβουλευτική ομάδα. (Το όριο είναι οι πέντε).

«Στο κόκκινο» οι σχέσεις με ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ, βαρομετρικό χαμηλό άρχισε να επικρατεί και πάλι στις σχέσεις της Αγ. Κωνσταντίνου με την Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν σφόδρα από τη διαβεβαίωση που παρέσχε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του (Πρώτο Θέμα) ότι «Η ΔΗΜΑΡ δε θα γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ». Το «γάντι» σήκωσε πρώτος ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αρχικώς διερωτήθηκε «και ποιος τους θέλει» ενώ ακολούθως αμφισβήτησε και το ιδεολογικό πρόσημο του κόμματος αμφισβητώντας την «αριστερή» του ταυτότητα. Δια αναρτήσεών του στα social media, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά σε διαδοχικές του ανακοινώσεις: «Κουβέλης: "Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ". Απορρίπτει κάτι που δεν τους έχει προταθεί. Ποιος είπε και πότε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει;» .

Σήμερα το πρωί συνέχισε το πλαγιοκόπημα με νέα ανάρτηση: «Το ΚΚΕ εσωτερικού, αν και μικρό, άντεξε. Μπόλιασε όλη την Αριστερά, γιατί είχε σαφή αριστερή ταυτότητα. Αυτό ακριβώς που λείπει από τη ΔΗΜΑΡ...». Οι λαφαζάνηδες πάντως ουδόλως ενοχλούνται από τη «γραμμή Κουβέλη».

«O Φ. Κουβέλης δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο Φώτη. Μακάρι να κάνεις πράξη τη δήλωσή σου! Και μακάρι να σε μιμηθούν και όσοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές και «συνωστίζονται» τώρα στο δρόμο για τον ΣΥΡΙΖΑ.» αναφέρεται σε παραπολιτικό σχόλιο στον ιστότοπο της αριστερής πτέρυγας «iskra», όπου πανηγυρίζουν στην ιδέα να διαλυθεί ο αρραβώνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις