Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κι άλλη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο το... Ποτάμι

Κι άλλη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το προβ...

Στο 5,9% η διαφορά με τη ΝΔ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 5,9% επί της Νέας Δημοκρατίας και το Ποτάμι να είναι τρίτο κόμμα δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το newsit.gr, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 25,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 19,8% σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Metron Analysis για το ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika 90,1.

Η... είδηση είναι πως το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα, με ποσοστό 6,9%, ακολουθούν δε η Χρυσή Αυγή με 5,3%, το ΚΚΕ με 4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,4%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 30%, έναντι 23%, που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλύτερος διαχειριστής του χρέους ο Σαμαράς

Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ρωτήθηκαν ποιος από τους Σαμαρά και Τσίπρα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το χρέος, το 35% επέλεξαν τον Πρωθυπουργό και το 28% τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος σε δημοφιλία πολιτικός αρχηγός, με 41% έναντι 40% του Αντώνη Σαμαρά και του Σταύρου Θεοδωράκη. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 29%, οι Φώτης Κουβέλης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 26%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 23% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11%.

Και σ' αυτή τη δημοσκόπηση, οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, αφού, σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 49% θεωρεί πως πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή και το 45% θέλει εκλογές.

Επίσης, το 47% κρίνει θετικά την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, αντίθετα με το 40%, που θεωρεί την κίνηση αυτή λανθασμένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις