Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αφήνει την Αχαϊα και κατεβαίνει υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής ο Γιώργος Παπανδρέου

Αφήνει την Αχαϊα και κατεβαίνει υποψήφιο...

Το σκεπτικό της επιλογής

Κυκλοφορούσε έντονα χθες στην Χαριλάου Τρικούπη το σενάριο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος στην Αχαΐα αλλά θα κατέλθει στην περιφέρεια Αττικής όπως και το 2009.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές η συμφωνία μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού κλείδωσε στο παρασκήνιο μεταξύ στενών τους συνεργατών έπειτα από διαβουλεύσεις στο πλαίσιο της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπανδρέου ήρθαν σε συνεννόηση μέσω συνεργατών τους προκειμένου ο πρώην πρωθυπουργός να αλλάξει εκλογική περιφέρεια και από την Αχαΐα να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ ή της Δημοκρατικής Παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής.

Το σκεπτικό για τον Παπανδρέου

Για εκλογές ετοιμάζεται η Χ.Τρικούπη. Υπήρξε μάλιστα διαβούλευση συνεργατών του Β.Βενιζέλου και του Γ.Παπανδρέου για το πού θα είναι υποψήφιος ο πρώην πρωθυπουργός

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καλή γνώση του εκλογικού νόμου υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν πάρει το ΠΑΣΟΚ ποσοστό 3,001% που οριακά θα βάλει το κόμμα στην Βουλή τόσο στην Αχαΐα όσο και στην Περιφέρεια Αττικής θα εκλέξει έδρα. Με αυτό το σκεπτικό ο πρώην πρωθυπουργός – εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο – δεν θα κινδυνεύσει σε καμία περίπτωση να μην εκλεγεί στο Κοινοβούλιο. Αν και ακούγεται εξαιρετικά δύσκολο να εγκαταλείψει ένας Παπανδρέου την γενέτειρα της οικογενείας, η επιλογή της περιφέρειας που θα κατέλθει ο πρώην πρωθυπουργός θα καθορίσει ποιος υποψήφιος… δεν θα πάει στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στην Αχαΐα, μετά από πιέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να θέσει τις βάσεις για να εκλεγεί ο πρώην βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος που έχει τοποθετηθεί διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΓΟΣΕ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το ενδεχόμενο να κατέλθει ο πρώην πρωθυπουργός στην περιφέρεια Αττικής σβήνει κάθε ελπίδα επανεκλογής της Εύης Χριστοφιλοπούλου η οποία πρόσφατα έκανε λόγο για εκλογή ηγεσίας από το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αφήνοντας αιχμές κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Στελέχη που πρόσκεινται στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο θεωρούν εξαιρετικά δύσκολο να εγκαταλείψει την Αχαΐα, ο πρώην πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πηγές στην Χαριλάου Τρικούπη απορρίφθηκε πάντως να κατέβει ο Γ. Παπανδρέου στην Β' Αθήνας όπου υπάρχει συνωστισμός στελεχών για λίγες θέσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις