Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

O Θανάσης Νταβλούρος για τις φημολογούμενες μεταρρυθμίσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

O Θανάσης Νταβλούρος για τις φημολογούμε...

"εΗ χώρα μας, εν μέσω περιόδου κρίσεως, χρειάζεται ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα με ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση"

Με αφορμή τις φημολογούμενες μεταρρυθμίσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου και Δυτική Ελλάδος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Βασίλειος Γκανάτσιος και ο Γενικός Γραμματέας Δρ. Σταύρος Μπαριάμης συναντήθηκαν με τον βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ κ. Αθανάσιο Νταβλούρο.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΧ παρέθεσαν στον κ. Νταβλούρο όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που δημιουργεί η ενδεχόμενη μη επιστημονικά τεκμηριωμένη αντικατάσταση του Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος της Χημείας, με αυτό της Πληροφορικής, ενώ παρέδωσαν ενημερωτικό υλικό, καθώς και επιστολές Πρυτάνεων και καθηγητών που αιτούνται την παραμονή της Χημείας ως υποχρεωτικά εξεταζόμενο μάθημα για την εισαγωγή των αποφοίτων Λυκείου στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού η τελευταία αποτελεί βασική γνώση για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γνωστικών αντικειμένων των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ο κ. Νταβλούρος  μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η όποια απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δεν πρέπει να επηρεάσει το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, γιατί δεν αφορά μόνον στους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως στους μαθητές και στους γονείς τους. Η χώρα μας, εν μέσω περιόδου κρίσεως, χρειάζεται ένα σταθερό εκπαιδευτικό σύστημα με ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Γι’ αυτό η απόφασή πρέπει να είναι δίκαιη και απαλλαγμένη από συντεχνιακές πιέσεις, στοχεύοντας προς το συμφέρον της εκπαίδευσης και μόνο. H Χημεία είναι βασική επιστήμη, έχει αδιαμφισβήτητα εξέχουσα θέση στα εκπαιδευτικά συστήματα όλων των προηγμένων χωρών και η αποπομπή της θα ήταν άκρως επιζήμια για ευρύτερους παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς λόγους. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα δεν είναι συντεχνιακό, αλλά καθαρά παιδαγωγικό. Πιστεύω ότι το Υπουργείο Παιδείας, εφόσον θέλει να επαναφέρει στις πανελλαδικές εξετάσεις την Πληροφορική, πρέπει να επιλέξει την εισαγωγή της, ως ειδικού μαθήματος, ως πέμπτου δηλαδή πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος, (χωρίς αντικατάσταση της Χημείας), για τους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε Τμήματα σχετικά με τη Πληροφορική, όπως ήδη γίνεται με το Σχέδιο για την εισαγωγή τους στις Αρχιτεκτονικές Σχολές ή τα Αγγλικά για την εισαγωγή τους στις Σχολές Αγγλικής Φιλολογίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις