Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το αλλοτινό σύμβολο του σεξ, η Μπριζίτ Μπαρντό κλείνει αισίως τα 80 της χρόνια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το αλλοτινό σύμβολο του σεξ, η Μπριζίτ Μ...

Πρόσφατα έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Paris Match όπου και παραδέχθηκε την μάχη της με την κατάθλιψη

Ήταν η σέξι απάντηση της Ευρώπης στο Χόλυγουντ και στα θηλυκά κινηματογραφικά πρότυπα που εκείνο λάνσαρε όπως η Μέριλιν Μονρόε.

Αγαπήθηκε και λατρεύτηκε όσο καμία άλλη Ευρωπαία σταρ, το Βατικανό τα έβαλε μαζί της θεωρώντας την θηλυκό «διάβολο» ενώ εκείνη πάνω στην ακμή και τη νιότη της, μόλις το 1973, εδώ δηλαδή και σχεδόν 41 χρόνια είπε αντίο στον κινηματογράφο και δυστυχώς κράτησε τον λόγο της. Αποτραβήχθηκε και απομονώθηκε στο «καταφύγιο» της στο La Madrague στη Νότια Γαλλία και αφοσιώθηκε στην αγάπη της και προστασία των ζώων. Στο πλαίσιο μάλιστα του φιλοζωικού της έργου και της προστασίας των αδέσποτων, δημιούργησε και ένα ίδρυμα με το όνομα της.

Λέγεται ότι είχε «κάψει» πολλές καρδιές ανδρών και μάλιστα επωνύμων όπως του Τζον Λένον και των Πολ Μακ Κάρντει των Beatles, του Bod Dylan ακόμη και του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Την περίοδο που αποχαιρέτησε το σινεμά, φρόντισε να αφήσει και μία τελευταία «γυμνή» στάμπα της, ποζάροντας τον Σεπτέμβριο του 1974 για το περιοδικό Playboy. Πρόλαβε πάντως να παίξει σε κοντά 47 κινηματογραφικές ταινίες και να συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα όπως οι σκηνοθέτες Ζαν Κοκτώ, Λουί Μαλ και ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ στην εξαιρετική ταινία «Η Περιφρόνηση».

Τι κρίμα όμως, όπως ανέφερε και το σάιτ oneman.gr, που η Brigitte Bardot, (γι’ αυτήν ο λόγος), η αποκαλούμενη και «γατούλα του σεξ», το απόλυτο σεξουαλικό σύμβολο της δεκαετίας του ’60 και «εθνική σταρ» της Γαλλίας, αρνήθηκε και δεν συνεργάστηκε με διάσημους Αμερικανούς σταρ του Χόλυγουντ όπως ο Frank Sinatra, ο Steve McQueen (στο Thomas Crown Affair, ρόλο που πήρε τελικά η Φέι Νταναγουέι) και ο «πολύς» Marlon Brando. Λέγεται ότι η ατίθαση Μπαρντό σηκώθηκε και έφυγε ενώ στο τραπέζι υπήρχε ένα δελεαστικό τσεκ του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Επίσης ερμήνευσε πάνω από 50 τραγούδια που ηχογράφησε κυρίως μαζί τον Serge Gainsbourg.

Ο λόγος που θυμόμαστε την Bardot δεν είναι άλλος από το πρόσφατο εξώφυλλο που της αφιέρωσε το περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας της Γαλλίας Paris Match με αφορμή τα 80α γενέθλια της στις 28 Σεπτεμβρίου 2014. Απίστευτο αλλά πραγματικό, η Μπαρντό συμπληρώνει αισίως τα 80 της χρόνια και δηλώνει με περισσή ειλικρίνεια στο Γαλλικό περιοδικό ότι πάλεψε για χρόνια με την κατάθλιψη και έφτασε κοντά στον θάνατο. Εξάλλου είναι γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους η απόπειρα αυτοκτονίας της στα 26 της μόλις χρόνια, στο απόγειο της δόξας της, το 1960.

Αν και δεν φρόντισε να διατηρήσει λαμπερή και κομψή την όψη και την σιλουέτα της όπως άλλες συνομήλικες της (όπως η Ιταλίδα Σοφία Λόρεν), εν τούτοις το «γατίσιο» βλέμμα της παραμένει το ίδιο σπινθηροβόλο, θυμίζοντας μας εκείνο το πανέμορφο κορίτσι του φιλμ «Και ο θεός έπλασε την Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, από το μακρινό 1957.

Λέγεται τέλος ότι η ίδια σπάνια βγαίνει από το κτήμα της και πως έχουν να δουν στο Σεν Τροπέ πολλά χρόνια, όπως έγραψε το περιοδικό Vanity Fair.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight