Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα:Ξερόλακα- ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κεφαλονιά και Ιθάκη - Χρηματοδότηση τα θέματα συζήτησης Δημάρχου και Γ.Γ. ΔΕΠΙΝ

Πάτρα:Ξερόλακα- ακτοπλοϊκή σύνδεση με Κε...

Συναντήθηκαν στο Δημαρχείο

Ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, είχε σήμερα συνάντηση με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το θέμα της εκρηκτικής κατάστασης στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, αλλά και γενικότερα το σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Γενικός συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου για άμεση προώθηση του ζητήματος από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του αρμόδιου Υπουργείου και την πραγματοποίηση συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Επίσης, ο Δήμαρχος διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε την άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πάτρας με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, για να μπει τέρμα στην ταλαιπωρία χιλιάδων νησιωτών και Πατρινών ταξιδιωτών. Ο κ. Πελετίδης τόνισε ότι δεν μπορεί οι μεταφορείς να αποτελούν πεδίο ανταγωνισμών και κερδοσκοπίας των εφοπλιστών, που έχει ως αποτέλεσμα την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών και τα πανάκριβα ναύλα. Είναι αναγκαίο και ρεαλιστικό πλέον, να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που να παρέχει φθηνές, γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές.

 

Τέλος ο Δήμαρχος, απαίτησε την αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου, προκειμένου να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και αφορούν εκτός των άλλων, τη διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας των παιδικών χαρών, αλλά και το να μην μπουν προσκόμματα στην άμεση πρόσληψη προσωπικού για την λειτουργία των νέων τμημάτων στους παιδικούς σταθμούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις