Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκόνη και θρύψαλλα τα αδρανή υλικά που σάπιζαν στη Χαρτοποιία Aιγίου-Δοκιμάζεται ειδικός θρυμματιστής

Σκόνη και θρύψαλλα τα αδρανή υλικά που σ...

Ένα μηχάνημα shredder

Ένα μηχάνημα shredder ή θρυμματιστής-καταστροφέας αδρανών υλικών βαρέως τύπου -για να το πούμε ελληνικά-, μπορεί να αποτελέσει έναν γερό σύμμαχο στην προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής να απαλλαγεί από τους περίπου 700 τόνους (!) αδρανών υλικών που βρίσκονται πεταμένα εδώ και χρόνια (ίσως και πάνω από δεκαετία) στον περιβάλλοντα χώρο της Χαρτοποιίας και αποτελούν κινητή βόμβα για τη δημόσια υγεία αλλά και ανά πάσα στιγμή επικίνδυνη εστία πυρκαγιάς, κάτι που έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.

Ένας τέτοιος θρυμματιστής, που καταστρέφει ογκώδη αντικείμενα (από κλαδιά και παλιούς καναπέδες μέχρι και...παλιά αυτοκίνητα) και με την κατάλληλη επεξεργασία τα μετατρέπει σε υλικό επίχωσης, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στη Χαρτοποιία και έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία, ώστε να εξεταστεί το κατά πόσο θα συνδράμει στην άμεση απομάκρυνση όλων αυτών των σκουπιδιών. Μετά, το θέμα θα τεθεί σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα αποφανθεί για την τυχόν μίσθωση του μηχανήματος.


Για το θέμα μίλησε στο filodimos.gr ο αντιδήμαρχος έργων και συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα καθαριότητας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος, ο οποίος τόνισε πως η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέστειλε έγγραφο όπου δίνεται εντολή να απομακρυνθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου όλα αυτά τα ογκώδη απορρίμματα, ειδάλλως προβλέπονται επιπλέον πρόστιμα που θα προστεθούν στα ήδη δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ο Δήμος καλείται να πληρώσει γι'αυτή την εστία μόλυνσης...


Ο κ. Φιλιππάτος αναφέρθηκε και στη συλλογή αδρανών υλικών που σάπιζαν εβδομάδες και μήνες ολόκληρους σε διάφορα σημεία της Αιγιάλειας και που πλέον καθαρίστηκαν. “Ήρθαμε σε επαφή με ιδιώτες κατόχους φορτηγών, εργολάβους κ.α., οι οποίοι μας παραχώρησαν δωρεάν τα οχήματά τους για να καθαρίσουμε όλη αυτή τη συσσωρευμένη βρωμιά” τόνισε ο ίδιος, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση και όρεξη, τρόποι βρίσκονται. Παράλληλα, στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής είναι η απομάκρυνση των πακετοποιημένων απορριμμάτων που εδώ και χρόνια “κοσμούν” τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο “Νησί” Τεμένης με πολύ χαμηλό κόστος, όπως και η επισκευή-αναβάθμιση του ΧΥΤΑ Αιγείρας με σκοπό τη βελτίωση λειτουργίας του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις