Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille θα απομενηθεί στον γόη του Χόλυγουντ, Τζορτζ Κλούνει στις 11 Ιανουαρίου 2015

Το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille θα ...

Στην 72η απονομή των Χρυσών Σφαιρών - Golden Globes στο Λος Άντζελες

Όλα του πάνε κατ’ ευχή, είναι ωραίος, πολύ ταλαντούχος και ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να παντρευτεί την αγαπημένη του Αγγλολιβανέζα δικηγόρο Αμάλα Αλαμουντίν στην Βενετία.

Ο λόγος για τον γκριζομάλλη γόη του κινηματογράφου, τον Τζορτζ Κλούνει, τον οποίο όπως γράφει το ελληνικό κινηματογραφικό σάιτ flix.gr, θα τιμήσει η Ένωση των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ στην 72η απονομή των Χρυσών Σφαιρών – Golden Globes, τον ερχόμενο Ιανουάριο του 2015! Η Ένωση των ξένων Ανταποκριτών επέλεξε να απονείμει φέτος το τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του και την προσφορά του στο σινεμά, το λεγόμενο τιμητικό βραβείο «Cecil B. DeMille Award» στον Τζορτζ Κλούνεϊ.

Όπως αναφέρει το flix.gr, ακολουθώντας την περσινή βράβευση στον Γούντι Αλεν και αυτή στην Τζόντι Φόστερ το 2013, ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα είναι φέτος ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός που στις 11 Ιανουαρίου 2015 θα ανέβει στη σκηνή του Beverly Hilton Hotel για να παραλάβει την ανώτατη τιμή των Χρυσών Σφαιρών: το βραβείο «Cecil B. DeMille».

Στο σύνολο της καριέρας του (που πλέον μετρά τρεις περίπου δεκαετίες), ο 53χρονος Κλούνεϊ έχει κερδίσει 3 Χρυσές Σφαίρες, έχει υπάρξει υποψήφιος 13 φορές και έχει επίσης φύγει με 2 βραβεία Όσκαρ - με πιο πρόσφατο για την παραγωγή του «Επιχείρηση: Argo» του Μπεν Άφλεκ.

Ναι, τα χρόνια του δημοφιλούς τηλεοπτικού σήριαλ «E.R. – Στην Εντατική» που τον ανέδειξε, είναι πλέον μακρινά, ο Κλούνεϊ έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 40 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές ενώ έχει καθίσει στην σκηνοθετική καρέκλα 5 φορές με ταινίες που, επί το πλείστον, συζητήθηκαν και κέρδισαν κοινό και κριτικούς (το «Μνημείων Αντρες» ήταν η πιο πρόσφατη σκηνοθετική του προσπάθεια και παίχθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και της Πάτρας τον περασμένο Φεβρουάριο).

Από την άλλη, όπως σημειώνει το flix.gr, η επιλογή του Κλούνει μοιάζει και λίγο βεβιασμένη καθώς υπάρχουν μεγαλύτεροι (σε ηλικία και καλλιτεχνική αξία ενδεχομένως) κινηματογραφικοί θρύλοι που περιμένουν τη σειρά τους.

Βέβαια ο Κλούνει έχει αποδείξει ότι τελικά δεν ήταν ένα εύκολο, «καμένο» χολυγουντιανό χαρτί καθώς οι επιλογές του εντός κι εκτός οθόνης υπέδειξαν τόλμη, σοβαρότητα και στιβαρότητα όλα αυτά τα χρόνια. Μάλλον το Χόλυγουντ θέλει να παινέψει τον πάλαι ποτέ Sexiest Man Alive – Πιο σέξι άνδρα στον κόσμο, για την τάση του να νοικοκυρευτεί, μεγάλωσε, παντρεύεται (ενώ είχε ορκιστεί αμετανόητος εργένης), έχει εντελώς χαθεί από τις κοσμικές στήλες και έχει εντείνει την πολιτική του παρουσία.

Θα έχει πλάκα να δούμε τι θα πουν για αυτόν οι παρουσιάστριες, Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ, καθώς το περσινό τους αστείο κατά τη διάρκεια του μονολόγου έναρξης της 71ης τελετής («Gravity: μία ιστορία για το πώς ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα προτιμούσε να κόψει το σκοινί και να χαθεί στο διάστημα παρά να περάσει ένα ακόμα λεπτό με μία γυναίκα της ηλικίας του») είχε ξεκινήσει μία σειρά από (καλοπροαίρετες) φάρσες εκδίκησης του Κλούνεϊ προς αυτές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight