Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

H Μεσόγειος ένα απέραντο νεκροταφείο λαθρομεταναστών

H Μεσόγειος ένα απέραντο νεκροταφείο λαθ...

Το θέμα έρχεται στη νέα ευρωπαϊκή ηγεσία των Βρυξελλών

Το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης από τις περιοχές των πολέμων στον αραβικό κόσμο επανέρχεται πιεστικά για τη νέα ευρωπαϊκή ηγεσία των Βρυξελλών, καθώς μέσα σε πέντε ημέρες πνίγηκαν περισσότεροι από 700 άνθρωποι, σε τρία διαφορετικά ναυάγια.

Εκτός από το ναυάγιο της Κυριακής, στο οποίο χάθηκαν περισσότεροι από 200 άνθρωποι- περισυνελέγησαν από το ιταλικό ναυτικό 36 επιβαίνοντες- άλλα δύο ναυάγια που έγιναν στα ανοιχτά της Μάλτας καταγράφουν πάνω από 500 νεκρούς.

Αν ευσταθούν τα λεγόμενα δύο επιζώντων, στη Μεσόγειο χάθηκαν από την Πέμπτη περισσότεροι από 700 άνθρωποι. Οι δύο επιζώντες αποβιβάστηκαν το Σάββατο στη Σικελία και κατέθεσαν στις ιταλικές αρχές πως αναχώρησαν από την Νταμιέτα της Αιγύπτου μαζί με περίπου 500 άλλους ανθρώπους από την Αίγυπτο, τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Σουδάν.

Οπως είπαν, οι διακινητές τούς υποχρέωσαν πολλές φορές να αλλάξουν σκάφος και την Τετάρτη τους ζήτησαν να μεταφερθούν σε ένα μικρότερο πλοίο. Οταν οι πρόσφυγες εξεγέρθηκαν, οι δουλέμποροι οι οποίοι βρίσκονταν σε άλλο πλοίο, εμβόλισαν την πρύμνη του πλεούμενου των μεταναστών το οποίο βυθίστηκε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις