Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: "Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν εξελέγη αλλά διορίστηκε!", λέει ο Χρήστος Πατούχας

Πάτρα: "Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συ...

Σχόλιο για τη χθεσινή διαδικασία

Στο σύντομο σχόλιό του αναφορικά με την εκλογή Προέδρου (Κατερίνα Γεροπαναγιώτη) και Προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ο Επικεφαλής της Ανυπότακτης Πολιτείας Χρήστος Πατούχας τονίζει:

  1. Δεν πρόκειται περί εκλογής αλλά περί διορισμού! Γιατί: Ο Πρόεδρος προέρχεται υποχρεωτικά από την πλειοψηφία! (Άλλωστε, τον γνωρίζαμε μέρες πριν).Ακόμα και η διαβούλευση, που προβλεπόταν και για την πλειοψηφία για την επιλογή του προτεινόμενου ή του τελικά προταθέντος καταργήθηκε! Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι φωστήρες των εγκυκλίων, ότι η συνοχή των παρατάξεων είναι πολιτική και όχι διοικητική υπόθεση!
  2. Ο Πρόεδρος, δεν εκπροσωπεί την Δημοτική Αρχή, αλλά το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου! Για αυτό πρέπει να είναι προσωπικότητα ευρύτατης αποδοχής και κύρους και μεγάλης προσήλωσης στους δημοκρατικούς κανόνες και στους κανόνες του διαλόγου και της πολιτικής σύνθεσης. Αυτό που έγινε δε, (πρόβλεψη της Υπουργικής  Εγκυκλίου), στην εκλογή αντιπροσώπων για την ΠΕΔ, ήταν τραγελαφικό! Δύο χωριστές κάλπες! Και να ήθελες να ψηφίσεις άλλη παράταξη, αυτό δεν ήταν δυνατόν!

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι όσα ισχυριζόμαστε, δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα ή δημοτικές παρατάξεις! Αφορούν κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας ,που όλοι πρέπει να αγωνισθούμε για να αλλάξουν.

Μαζί με την όλη αλλαγή που απαιτείται στο πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, στον τρόπο εκλογής των οργάνων της, στην οικονομική και πολιτική της αυτοτέλεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις