Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πολιτικός όρκος από τη Ρένα Δούρου στα Άνω Λιόσια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πολιτικός όρκος από τη Ρένα Δούρου στα Ά...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης, όπου πραγματοποιείται η ορκωμοσία των νέων μελών της νέας περιφερειακής Αρχής της Αττικής.

Η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, έφτασε στα Άνω Λιόσια λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και έδωσε πολιτικό όρκο, όπως είχε κάνει και ως βουλευτής.

«Θεωρώντας  ότι ο πολιτικός όρκος ανταποκρίνεται στην αυτοτέλεια της πολιτικής – δημόσιας σφαίρας και διαφυλάσσει την αυτονομία της, δηλώνω στην τιμή και τη συνείδησή μου να είμαι πιστή στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους, να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου, σεβόμενη την αρχή ότι όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ασκούνται από το λαό», είπε η κυρία Δούρου, δίνοντας τον όρκο της.

Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας η νέα Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον».

Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», είπε και πρόσθεσε: 
«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Πάντως, πολιτικό όρκο επέλεξαν να δώσουν και ο κ. Παφίλης, η κυρία Γιαννακάκη και ο κ.
Τζήμερος, ενώ τον θρησκευτικό όρκο επέλεξαν, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Σγουρός και Χαϊκάλης

Στο κλειστό γυμναστήριο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο ευρωβουλευτής, Μανώλης Γλέζος, ο ανεξάρτητος βουλευτής ο Βασίλης Οικονόμου, ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης έφτασαν νωρίτερα τα μέλη της περιφερειακής αρχής, οι κ.κ. Παναγιώτατρος, Χαϊκάλης, Παφίλης, Κουμουτσάκος, Σγουρός και Τζήμερος, ενώ το «παρών» στην ορκωμοσία δίνουν και οι κ.κ. Ψινάκης και Καμίνης.

Μάλιστα, νωρίτερα, σημειώθηκε ένα επεισόδιο με τον κ. Παφίλη ο οποίος δεν ήθελε να καθίσει δίπλα από τον κ. Παναγιώταρο και για αυτό ζήτησε να αλλάξει θέση.

Επίσης, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη έξω από το κλειστό γυμναστήριο συγκέντρωση της ΚΕΕΡΦΑ για τη συμμετοχή στο συμβούλιο μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί και  μέλη της Χρυσής Αυγής.














Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις